Turktime

Florida Valisi Ron DeSantis, ABD başkanlığı adaylığını açıkladı

ABD'nin Florida eyaleti Ron DeSantis, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için yarışacağını resmen açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Florida Valisi Ron DeSantis, ABD başkanlığı adaylığını açıkladı
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2023 Perşembe 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'de Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, 2024 başkanlık seçimlerine adaylığını resmen duyurdu.

DeSantis, başkanlığını duyurmak için yayımladığı video mesajında, "Ben Ron DeSantis, muhteşem Amerikan geri dönüşümüzü yönetmek için başkan adayıyım" ifadesini kullandı.

“ÖZGÜRLÜK İÇİN SAVAŞMAYA DEĞER”

Mesajında, sınır sorunları ve artan suç oranlarına işaret eden DeSantis, "Sınırımız bir felaket, suç şehirlerimizi istila ediyor, federal hükümet ailelerin geçimini zorlaştırıyor ve Başkan (Joe Biden) bocalıyor. Ancak düşüş bir seçimdir, başarıya ulaşılabilir ve özgürlük için savaşmaya değer" ifadelerini kullandı.

DeSantis, düzen, sağduyu ve kurumların bütünlüğüne vurgu yaptığı mesajında, valisi olduğu Florida eyaletinde bunların hayata geçirilebileceğini kanıtladığını savundu.

ELON MUSK İLE BİRLİKTE DUYURDU

DeSantis'in adaylığını, video mesajıyla eş zamanlı olarak, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile katıldığı Twitter'ın sesli sohbet odasında (Twitter Spaces) canlı olarak açıklaması bekleniyordu. Ancak teknik aksaklıklar nedeniyle birçok kez kesilen yayın yaklaşık yarım saat gecikmeli başlayabildi. Musk, kesilmelerin, sohbete çok sayıda kişinin katılmasından kaynaklandığını savundu.

Ana akım medyayı eleştirmesiyle bilinen DeSantis'in, Twitter'da 140 küsur milyon takipçisi olan Musk ile birlikte adaylığını duyurmak istemesi Amerikan basınında geniş yankı buldu.

Musk, geçen yıl, bir Twitter kullanıcısının 2024'te kimi desteklemeye yakın olduğunu sorması üzerine "DeSantis" yanıtını vermişti. Ancak DeSantis'in adaylığını Twitter üzerinden duyurmasıyla ilgili Musk, bunun onu desteklediği anlamına gelmediğini belirtmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime