Turktime

Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!

NATO içinde krize neden olan Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in üyeliğine itirazlarıyla ilgili Finlandiya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Üst düzey bir Fin diplomat, hafta başında Brüksel’deki NATO karargahında düzenlenen toplantılarda olumlu bir hava ortaya çıktığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!
Haberler / Dünya
24 Haziran 2022 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazları, askeri ittifak içinde tartışma yaratmaya devam ediyor.

Finlandiya, krizin aşılması için Türkiye'yle süren görüşmeler konusunda iyimser olduğunu açıkladı. Üst düzey bir Fin diplomat, dün yaptığı açıklamada bu hafta Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen toplantılarda “bir çözüm bulma yönünde istek olduğunu” ifade etti.

Tarafların bir anlaşmaya giderek yaklaştığını kaydeden diplomat, “Üst düzey yetkililer çözüm konusundaki isteklerini ifade ettiler. İlerleme sağlıyoruz” dedi. Adını açıklamayan diplomat, Türkiye'nin itirazlarının Finlandiya'dan ziyade İsveç'le ilgili olduğunu da kaydetti. Diplomat, Türkiye'nin kaygılarına yanıt niteliğindeki “teknik meselelerin” hızlıca çözülebileceğini ifade etti.

Öte yandan görüşmelerle ilgili konuşan Batılı bir diplomat da Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında yeni bir temas planlanmadığını aktardı.

TEMSİLCİLER BRÜKSEL’DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Karargahı'nda pazartesi günü görüşme gerçekleştiren Türkiye, İsveç ve Finlandiya temsilcileri, iki kuzey Avrupa ülkesinin ittifaka katılma sürecinde ilerleme kaydedebilmek için Türkiye'nin gündeme getirdiği güvenlik endişelerini ele almıştı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise Türkiye ile yürütülen görüşmelerde beklenen düzeyde ilerleme olmadığını belirterek Finlandiya'nın Eylül ayından önce NATO'ya üye olmasının mümkün olmadığını söylemişti.

Türkiye, iki ülkenin PKK'ya destek verdiği ve silah ambargosu uyguladığı gerekçesiyle Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkıyor. İttifak içinde büyük krize neden olan Türkiye'nin vetosuyla ilgili geçen ay Ankara'da İsveçli ve Finlandiyalı heyetlerin katılımıyla düzenlenen görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime