Turktime

Fındıkkıran balesi için sabah erken saatlerde kuyruğa girdiler

Devlet Opera ve Balesince (DOB), her sezon sahneye konulan dünyaca ünlü Fındıkkıran balesini izlemek isteyen Ankaralı sanatseverler bilet alabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor.
ABONE OL
Abone Ol
Fındıkkıran balesi için sabah erken saatlerde kuyruğa girdiler
Haberler / Kültür
28 Aralık 2024 Cumartesi 07:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DOB'un Ankara Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinin aralık-şubat aylarında sahneye koyduğu dünyaca ünlü Fındıkkıran balesi yoğun ilgi görüyor.

Başkentin tek opera ve bale sahnesi olan Ulus'taki Opera Sahnesi kapısına sabahın erken saatinde kamp sandalyeleri ile gelen Ankaralı sanatseverler, gönüllü olarak liste tutan vatandaşa önce ismini yazdırıyor, ardından sıraya giriyor.

Saatlerce gişenin 09.30'da açılmasını kuyruk oluşturarak bekleyen sanatseverler, bilet alabilmenin heyecanını yaşıyor. Gişeden satışlar 09.30-10.30 saatlerinde, internet satışı ise 10.30'da başlarken, bir kişi en fazla 4 bilet alabiliyor.

Bugün, 11 Ocak Fındıkkıran temsili için yapılan satışlarda 211 kişi bilet alabilirken, 10.30'da başlayan internet satışında biletler 20 saniyede tükendi.

"SABA 7'DE GELDİM 68'İNCİ SIRADAYIM"

Opera Sahnesi önünde bilet almak için bekleyen Sibel Kısaoğlu, "Erken geldiğimi zannettim ama gelenleri görünce öyle değilmiş. Saat sabah 7'de geldim, 68'inci sıradayım, sıranın bana gelmeyeceğini söylüyorlar. Daha önce de geldim ama bilet alamadım, geri döndüm. Bu sefer de alamayabilirim." dedi.

Gişenin 09.30'da, internet satışının ise 10.30'da açıldığını belirten Kısaoğlu, "Tüm biletler anında satılıyor. Fındıkkıran özel bir bale. Opera Sahnesi de Fındıkkıran Balesi'nin sahnesi de çok güzel. Geçen sene rahatsızlandığım için gelemedim. İzmir ve İstanbul'daki Fındıkkıran Balesi de çok güzelmiş, keşke orada da seyredebilsem." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime