Turktime

Fenerbahçe'den TSYD'ye sert yanıt

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden, başkanvekili Erol Bilecik'in açıklamaları nedeniyle kınama mesajı yayımlayan Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) yanıt geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Fenerbahçe'den TSYD'ye sert yanıt
Haberler / Spor
25 Ocak 2023 Çarşamba 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TSYD'nin Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'in beyanları nedeniyle kınama mesajı yayımladıkları açıklamada şunlar söylenmişti:

"Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'in, kulüp televizyonuna yaptığı, "Baktığımız zaman Gökhan Dinç, Haluk Yürekli, Nevzat Dindar, Ali Naci Küçük.. Bu isimlerin kendilerine biraz daha çekidüzen vermelerinde bence fayda var. Herkes bu isimleri fazlasıyla biliyorlar. Bu anlamda siz görevinizi daha dürüst, daha vicdanlı, yani akşam yatarken rahat ve vicdanlı şekilde uyumanız ve sabah da bu şekilde uyanmanız gerekir diye düşünüyorum" açıklamalarına, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden kınama gelmişti.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ" DENMİŞTİ

TSYD tarafından yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Fenerbahçe TV'de yaptığı açıklamada spor yazarı üyelerimiz Gökhan Dinç, Haluk Yürekli, Nevzat Dindar ve Ali Naci Küçük'ü hedef göstermiştir. Gazeteci yorum yapabilir, eleştiride bulunabilir. Bunlar mesleğin gereğidir. Sırf sizin istediğiniz gibi konuşmadıkları için gazetecileri hedef göstermek kimsenin hakkı değildir. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik'e ortamı daha da germeme adına bir spor yöneticisine yakışır şekilde konuşması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, kendisini şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

"GAZETECİLİK MESLEĞİNİN TEMEL İLKELERİNİ HATIRLATIYORUZ"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin kınama açıklamasına yanıt geldi.  Fenerbahçe'nin açıklamasının tamamı şöyle:

''Spor medyasında bazı kulüplerin maşası olup rakipleri, başkanları, yöneticileri, sporcuları hedef alan, iftira ve hakaretler eden gazeteci görünümlü profilleri desteklediğini açıklayan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin açıklamasını takip ettik. İçinde “Sırf sizin istediğiniz gibi konuşmadıkları için gazetecileri hedef göstermek kimsenin hakkı değildir” gibi ironik bir cümle de içeren bu açıklamayı dikkate almadığımızı kendilerine iletiyoruz.

Temel görevi, gerçekleri nesnel bir biçimde, çarpıtmadan, sansürlemeden aktarmak olan gazeteciliğin, bu profiller ile bugün geldiği vahim durumu yok sayan TSYD’ye, gazetecilik mesleğinin temel ilkelerini hatırlatıyor; Açıklamaya konu bu profillerden bazılarının gazetecilikle nasıl taban tabana zıt durumda olduklarını, gazetecilikle ilgilerinin hangi seviyede olduğunu aşağıda yer alan birkaç örnek ile kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Bu isimler tarafından ekranlarda ve sayfalarda bu yaklaşımın sayısız örneğinin verildiğini de ekliyoruz. Bu vesileyle bu kutsal mesleği tarafsız duruşla, emekle, fedakarca yapan tüm basın mensuplarına duyduğumuz sonsuz saygıyı da vurgulamak istiyoruz.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime