Turktime

Erdoğan duyurdu: 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz

Test ve Eğitim Gemisi Ufuk için inşa edildiği İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatımızın 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Geçmişin eksiklerini giderdik." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan duyurdu: 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz
Haberler / Siyaset
14 Ocak 2022 Cuma 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Test ve Eğitim Gemisi Ufuk için inşa edildiği İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Savunma sanayimizin kritik projeleri konusundaki önemli gelişmeleri ardı ardına yaşayarak 2022 yılına güzel bir giriş yaptığımıza inanıyorum.  Ankara Uzay Havacılık'ta yapılan tesislerimizi de hizmete açmıştık. Ülkemiz halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştiren 10 ülke arasında yer alıyor. Ülkemizin güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinin denizlerde de en etkin şekilde yürütülmesine önemli katkı sağlayacağına inandığım Ufuk gemimizin hayırlı olmasını diliyorum. Artık dışardan alım istemiyoruz.

SAVUNMA SANAYİNDE SÖZ SAHİBİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİK 

2004'ten beri azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Hamdolsun bu günlere geldik. Türkiye savunma sanayi alımları sayesinde yaptığımız atılımlarla oynanan kirli oyunları bozan bir ülke oldu. Ülkemizin başarısı mazlum ve mağdur halklar için de önemli umut kaynağı haline geldi. Tüm ambargolara rağmen Türkiye milli çıkarlarının gerektirdiği hamleleri yapabilmesini savunma sanayinde elde ettiği başarıya borçludur. 

İHRACATIMIZIN 4 MİLYAR DOLARI AŞMASINI BEKLİYORUZ

Türk savunma sanayi ürünlerini kullanan ülke sayısı her geçen gün artıyor. İhracatımızın 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Geçmişin eksiklerini giderdik.  Artık aktif savunma anlayışı ile ülkemizi geleceğin harp ortamına hazırlıyoruz. Yüksek teknolojileri sistemleri hayata geçirmeye ağırlık veriyoruz.  Karmaşık sistemlere yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. 

ÜLKEMİZİN İLK İSTİHBARAT GEMİSİ UFUK MİLLİ OLARAK GELİŞTİRİLDİ

Birçok deniz aracımız son teknolojilerle modernize ediliyor. Deniz araçlarımızın silah radar muharebe sistemleri yerli ve milli ürünlerle üretiliyor.  Bugün hizmete sunacağımız ülkemizin ilk istihbarat gemisi Ufuk, milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi. STM öncülüğünde Aselsan, Havelsan gibi 194 yerli firmamızın katkısı ile gerçekleştirildi. Bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan 10 ülke arasında yer alıyor. 

UÇAK GEMİMİZ SAYESİNDE BU ALANDA EN ÜST LİGE ÇIKMIŞ OLACAĞIZ

İnşallah yeni hayırlı haberler de alacağız. Sektörümüzün tüm mensuplarını tebrik ediyorum. Dikey atım sistemini bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz. Birçok silah ve sistemi kendimiz yapıyoruz. 

Denizlerimizde güçlü ve caydırıcı olacağız. Milgem İstif Sınıfı Fırkateynlerin 6-7-8. gemileri için ihaleye çıktık. 3 savaş gemimizi aynı anda inşa ediyoruz. Yerli milli imkanlarla üreteceğimiz uçak gemimizle dünyanın en üst ligine çıkacağız.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 15 Ocak 2022 Cumartesi 12:15
Bu yıl bütçede Milli Uzay Programına ayrılan para YİRMİBİN TÜRKİŞ LİRA. İnşallah 2023te ilk milli uzay roketimizi fırlatmış olacağız.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime