Turktime

En büyük Boeing havalandı

Boeing'in sorunlu 737 Max serisinin en büyük uçağı ilk kez gökyüzü ile buluştu. 737 Max 10, iki buçuk saat süren başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
En büyük Boeing  havalandı
Haberler / Teknoloji
23 Haziran 2021 Çarşamba 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uçuş kontrol sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle 346 kişinin ölümüne neden olan Boeing 737 MAX uçağı, tartışmaların eşiğinde uçuşlarına son vermişti.

ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından yasaklanan uçak, geçtiğimiz yıl mayıs ayı içerisinde yeniden üretime geçti ve tüm sorunlarını giderdi.

American Airlines, Boeing'in sorunlu 737 Max uçağını kazalardan sonra kullanan ilk ABD'li şirket olurken, birçok hava yolu şirketi söz konusu uçakla yeniden seferlere başladı.

SERİNİN EN BÜYÜĞÜ HAVALANDI

Boeing’in sorunlu 737 Max ailesinin en büyük uçağı 737 Max 10, ilk kez havalandı. Gökyüzü ile buluşan uçağın 2023'te hizmete girmesi planlanıyor.

Uçak, Renton'daki bir havaalanından havalandı ve iki buçuk saat süren yolculuğun ardından Seattle'a indi. Boeing testlere devam etmeyi ve uçağı sıkı bir sertifikasyon sürecinden geçirmeyi planlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime