Turktime

Ekran başında durmak duruş bozukluğuna yol açıyor

Salgın döneminde çocukların dijital ekranlara maruz kaldığı süre arttı. Uzmanlar, ekran karşısında uzun süre hareketsiz kalmanın sebep olduğu duruş bozukluğuna karşı uyarıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Ekran başında durmak duruş bozukluğuna yol açıyor
Haberler / Sağlık
19 Haziran 2021 Cumartesi 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çocuklarda duruş bozukluğunun en büyük iki sebebi, sosyal medya kullanımı ve uzaktan eğitimle ekran önünde hareketsiz geçirilen saatler olarak görülüyor.

Eklemde küçük bir ağrıyla başlayan şikayet kısa sürede vücuda yayılıyor. İhmal edildiğinde ise kronikleşiyor. Koronavirüs gölgesinde geçen son bir yılda duruş bozukluklarından kaynaklı eklem ağrısı şikayetleri arttı.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, "Bu son bir bir buçuk yıl içinde bu çocukların okuldaki eğitimi takip etmeleri bir sandalye üzerinde altı yedi saat... Ciddi sırt ağrıları bel ağrıları şekil bozuklukları duruş bozuklukları çok fazla" diyor.

ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPMALI?

Çalışma ortamında alınacak küçük önlemlerle duruş bozukluğunun önüne geçmek mümkün. Şehirlioğlu, duruş bozukluğunu önlemek için tavsiyelerde bulundu.

"Bilgisayar karşısında kollarınızı koyacağınız yer bile önemlidir. Çünkü o kadar çok sinir sıkışmalarıyla karşılaşıyoruz ki kollarda. Eğilerek değil bir kere karşınıza gelerek görmek durumundasınız. Bel çukurluğunu koruyacak büro tipi koltuklar, iskemleler çok daha faydalı olacaktır"

YÜRÜYÜŞ TAVSİYESİ

Omurgaya binen yükü artırıp duruş bozukluğunu tetikleyen bir diğer unsur da fazla kilo. Uzmanlar ebeveynleri çocuklarını fast food tipi beslenmeden olabildiğince uzak tutmaları konusunda uyarıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime