Turktime

Eklem ağrılarına dikkat! İltihaplı romatizma olabilir

İltihaplı Romatizma, yani tıbbi adıyla Romatoid Artrit (Eklem Romatizması), kronik bir inflamatuar bozukluktur. Romatoid artrit, bir kişinin bağışıklık sistemi sağlıklı vücut dokularına saldırdığında ortaya çıkan otoimmün bir durumdur. Bu durum, eklemlerde iltihaplanma ve ağrıya yol açar. 
ABONE OL
Abone Ol
Eklem ağrılarına dikkat! İltihaplı romatizma olabilir
Haberler / Sağlık
26 Ekim 2021 Salı 00:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Romatoid artrit semptomları elleri, bilekleri ve ayakları etkiler, ancak ciddi vakalarda bu durum, gözlere, akciğerlere, kalbe ve kan damarlarına bile zarar verebilir.

Romatoid artrit yavaş başlar ve semptomları da sürekli değildir, zaman zaman ortaya çıkar. İşte dikkat etmeniz gereken Romatoid artritin altı erken belirtisi:

AŞIRI YORGUNLUK

Yorgunluk, bu rahatsızlığın yaygın bir belirtisidir. Eklem ağrısı ve iltihaplanma gibi bariz belirtiler ortaya çıkmadan önce bile, romatoid artriti olan bir kişi, kendini aşırı derecede yorgun ve depresif hissedebilir. Bunun nedeni, vücudun tüm enerjiyi iltihapla savaşmak için kullanmaya başlamasıdır.

KİLO KAYBI

Eklem ağrısı ve kilo kaybı ilgisiz gibi görünebilir, bu nedenle bu semptom genellikle fark edilmez. Uzun süreli yorgunluk ile birlikte açıklanamayan kilo kaybı, romatoid artritin erken belirtisi olarak kabul edilir.

EKLEM SERTLEŞMESİ

Özellikle sabahları eklemlerinizde sertlik fark edebilirsiniz. Başlangıç aşamasında, sertlik bir süre sonra kendi kendine geçecektir. Eklem sertliği, rahatsızlığın ilerlemesine bağlı olarak zamanla daha uzun süreli olacaktır.

UYUŞMA VA KARINCALANMA

Dokuların iltihaplanması sinirlerinize aşırı baskı uygulayabilir. Bu durum zamanla ellerinizde ve ayaklarınızda uyuşma, karıncalanma ve hassasiyete neden olabilir.

HAREKET YAPMADA AZALMA

Eklem sertliği, kişinin serbestçe hareket etmesini zorlaştırabilir. Romatoid artritin başlangıç ??aşamasında kişi bileğini ileri geri hareket ettirmekte zorluk çekebilir. Hastalık ilerledikçe hareket etmekte zorlaştıracaktır.

EKLEM KIZARIKLIĞI

Romatoid artrit ayrıca eklemlerin kırmızı görünmesine neden olabilir. Aslında kırmızı görünümü veren dokuların iltihaplanmasıdır. Eklemlerin etrafındaki deride renk değişikliği de yaygındır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime