Turktime

Dünyayı sarsan olay! Çin: Daha önce hiç böyle bir şey görmedik

Çin'de devlet destekli Bilim ve Teknoloji Gazetesi, dünyanın en büyük radyo teleskobu "Gök Gözü"nün uzaylı medeniyetlere dair kanıt bulmuş olabileceğini yazdı. Haber, sosyal medyada gündem oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Dünyayı sarsan olay! Çin: Daha önce hiç böyle bir şey görmedik
Haberler / Teknoloji
16 Haziran 2022 Perşembe 14:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Önce "Uzaylılara dair kanıt bulmuş olabiliriz" dediler, sonra aniden haberi kaldırdılar. Çin'de gündem dünya dışı yaşam.

DÜNYA DIŞINDA YAŞAM VAR MI?

Çin'in Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesinde yer alan haberde, meşhur "Gök Gözü" teleskobunun daha önce görülmeyen dar bantlı elektromanyetik sinyaller tespit ettiği yazıldı. Dünyanın en büyük radyo teleskobu olan "Gök Gözü"nün yakaladığı sinyallerin incelemeye alındığı belirtildi. Haberde ABD ve Çin tarafından ortak fonlanan ve dünya dışı yaşamı arayan bir ekibin liderinin görüşüne de yer verildi. Çinli bilim insanı, bahsi geçen sıradışı sinyallerin öncekilere kıyasla tamamen farklı olduğunu vurguladı.

Haber, devlet destekli gazetede yayınlandıktan sonra sosyal medyada geniş yer buldu. Ancak saatler içinde gazeteden kaldırıldı. Haberin neden kaldırıldığına ilişkin açıklama yapılmadı.

500 metre çapındaki devasa "Gök Gözü" teleskobu, dünya dışı yaşamın keşfedilmesi konusunda kilit rol oynayabilir. Ancak uzmanlara göre tespit edilen elektromanyetik dalgalar, radyo parazitinden de ibaret olabilir.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime