Turktime

Dünya alarmda! Enflasyon korkusu büyüyor

Dünyada enerji sorunları, tedarik zincirindeki aksaklıklar, emtia fiyatlarındaki artış, karantina sonrası talep artışı sorunlarına kalıcı enflasyon korkusu eklendi.
ABONE OL
Abone Ol
Dünya alarmda! Enflasyon korkusu büyüyor
Haberler / Ekonomi
10 Ekim 2021 Pazar 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Enerji sorunları, tedarik zincirindeki aksaklıklar, emtia fiyatlarındaki artış, karantina sonrası talep artışı, devam eden teşvikler ve işgücü kıtlığı, fiyat artışlarının yakın zamanda sönmeyeceğine dair işaretler olarak görülüyor.
Merkez Bankaları, fiyat artışları konusunda sıkı para politikası ve teşvikleri devam ettirmek yönünde iki farklı yol izlerken pek çok merkez bankası bu duruma müdahale etmek için faizleri artırmaya başladı.

D

MERKEZ BANKALARI FARKLI GÖRÜŞLERDE
Enflasyonun hızlanmasıyla birlikte, ABD Merkez Bankası varlık alım programını yavaşlatmaya hazırlanırken, Norveç, Brezilya, Meksika, Güney Kore ve Yeni Zelanda’daki merkez bankaları halihazırda faiz yükseltmiş durumda.

Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası yetkilileri ise ekonomilerini canlandırmaya devam etmek isteyenler arasında yer alıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ise gelişmiş ekonomilerde enflasyonun yakında yaklaşık yüzde 2’ye düşeceğini tahmin ediyor.

İNGİLTERE’DE KALICI ENFLASYON ENDİŞESİ
Ancak Telegraph gazetesine konuşan İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Michael Saunders, etkin para politikası uygulanmadığı sürece kapasitelere ilişkin baskılar ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyonun kalıcı olabileceğine dikkat çekti.

Saunders, enflasyonun hızlanmasıyla piyasaların beklenenden daha önce bir faiz artışını fiyatlamasının haklı olduğunu söyledi.

Piyasa tahmincileri, bu gelişmeler ışığında İngiltere Merkez Bankası'nın 2022 yılının sonuna dek gösterge faizi mevcut seviyesi olan yüzde 0,1'den yüzde 0,75'e çıkarmasını bekliyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime