Turktime

Dikkat edilmesi gereken 5 kalp yetmezliği belirtisi

Kalp yetmezliği, kalp kaslarının zamanla zayıflaması veya sertleşmesi nedeniyle kalbin, vücudun ihtiyaç duyduğu kanı pompalayamadığı, ilerleyici, zayıflatıcı ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durumdur.
ABONE OL
Abone Ol
Dikkat edilmesi gereken 5 kalp yetmezliği belirtisi
Haberler / Sağlık
23 Ekim 2021 Cumartesi 00:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TURKTIME / Kalp yetmezliğinin erken belirtileri belirsiz olabilir, hatta yaşlılık belirtileriyle karıştırılabilir, ancak göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur. Aşağıdakiler gibi belirtileri yakından takip etmek çok önemlidir:

SÜREKLİ YORGUNLUK VE HALSİZLİK

Kalp kasları zayıfladıkça, kalp yeterince kan pompalayamaz ve bu da vücutta dolaşan kandaki oksijen miktarında azalmaya neden olur. Bu durum, kişinin sürekli yorgun hissetmesine neden olabilir. Sürekli yorgunluk ve halsizlik hafife alınmaması gereken bir belirtidir.

NEFES DARLIĞI

Kalp yetmezliği, vücutta sıvı tutulmasına yol açabilir. Bu sıvı, akciğerlerde de toplanabilmektedir. Bu durum, egzersiz yaparken ve hatta günlük aktiviteleri gerçekleştirirken nefes darlığına neden olabilir. Nefes darlığı kişiyi bitkin bırakabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, bu sorunun bir solunum yolu hastalığının belirtisi olarak algılanmaması.



AYAK BİLEKLERİNDE, BACAKLARDA VE KARINDA ŞİŞLİK

Kalp yetmezliği nedeniyle özellikle bacaklarda ve ayaklarda kan birikmeye başlayabilir. Bu sıvı birikmesi ayak bileklerinde, bacaklarda veya karında gözle görülür şişmeye neden olabilir. Bu belirtiler varsa nutlakat doktorunuzla konuşun.

ANİ KİLO ALIMI

Vücutta sıvı tutulmasına atfedilebilecek hızlı kilo artışı olabilir. Ani kilo alımı, rastgele veya rutin bir kilo dalgalanması olarak algılanıp ihmal edilmemeli, durum ciddiye alınmalı.



HIZLI VEYA DÜZENSİZ KALP ATIŞI

Kalp, kanın yetersiz pompalanması nedeniyle, bunu telafi etmek için hızlanabilir, bu da hızlı veya düzensiz kalp atışı durumunu ortaya çıkarabilir. 

Bu belirtiler kişiden kişiye değişebilir. Unutmayın erken tanı, hastalıkla mücadelede çok önemlidir. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, daha fazla sağlık komplikasyonunu önlemek için derhal bir doktora danışmalısınız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime