Turktime

Dikkat çeken araştırma: Facebook gazeteciliği bitirmeye çalışıyor

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook ile ilgili çarpıcı bir analiz yayınlandı. Köklü gazetecilik kurumlarından Nieman Gazetecilik Vakfı, Facebook'un son dönemlerdeki hareketlerinden yola çıkarak, "Facebook, haberciliği devirmek istiyor" şeklinde bir analiz yayınladı.
ABONE OL
Abone Ol
Dikkat çeken araştırma: Facebook gazeteciliği bitirmeye çalışıyor
Haberler / Teknoloji
21 Eylül 2021 Salı 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sözcü'de yer alan habere göre, Facebook ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yapan Nieman Gazetecilik Vakfı tarafından, "Facebook, gazeteciliği devirmek isterken, kullanıcıları da aynı şeyi yapıyor" ifadeleri kullanıldı.

Haber işine keşke hiç girmeseydik

Joshya Benton tarafından yapılan analizde, "Facebook’un son yıllarda haber işine “keşke hiç girmeseydik” dediği çok açık. Elbette haber akışında bazı linklerin tıklanması güzel bir şey ama çok insan o linklere tıklamıyor. Haber akışındaki postların sadece yüzde 12.9’una tıklanıyor. Büyük bir kısmı spor ve eğlence haberleri olan linklerin ise oranı yaklaşık  yüzde 4 seviyelerinde” sözleri kullanıldı.

Haber okuma oranı düşüyor

Yapılan Araştırmada, Facebook'tan haber okuma oranının bir yılda yüzde 54'ten yüzde 47'ye düştüğü açıklanırken, haber için en çok kullanılan platformun Twitter olduğu bildirildi.

Öte yandan, Facebook'un daha geniş bir kitle tarafından kullanıldığını belirten analizde, "Facebook’un kullanıcıları daha fazla olduğu için son bir yıl içerisinde Facebook diğer platformlara göre çok daha fazla kullanıcı kaybetti. Facebook kullanıcıları, Twitter ve Reddit’teki gibi haber odaklı içeriklerle ilgilenmiyorlar” şeklinde yorum yapıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime