Turktime

Dev bankadan dikkat çeken altın tahmini

Hollandalı banka ABN Amro, altın fiyatlarının geleceğine ilişkin olumsuz değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarındaki olumsuz görünüme gerekçe olarak küresel para politikalarındaki sıkılaşmalar ve dolardaki değer artışı öngörüleri gösterildi.
ABONE OL
Abone Ol
Dev bankadan dikkat çeken altın tahmini
Haberler / Ekonomi
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Banka tarafından yapılan değerlendirmede, “Bu yıl ve önümüzdeki yıl daha düşük altın fiyatları beklemeye devam ediyoruz ve mevcut tahminlerimizi yerinde tutuyoruz. Negatif altın fiyatı görünümümüzün birkaç nedeni var” denildi. Altın fiyatlarındaki olumsuz görünüme gerekçe olarak küresel para politikalarındaki sıkılaşmalar ve dolardaki değer artışı öngörüleri gösterildi.

“MERKEZ BANKALARI HAREKETE GEÇECEK”

Norveç, Yeni Zelanda, Brezilya ve Güney Kore merkez bankalarının şimdiden harekete geçtiği belirtilen raporda ABD Merkez Bankası’nın Fed’in 2023’ün başlarında sıkı para politikasına adım atacağını ve İngiltere Merkez Bankası ile Kanada Merkez Bankası’nın muhtemelen bu tarihten daha önce faiz artırımına gideceği belirtildi.

Raporda altın fiyatlarının dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 7,5 gerilediğini hatırlatılarak altının bu yılın sonunda 1700 dolara, gelecek yılın sonunda ise 1500 dolara inebileceği öngörüsünde bulunuldu. Ayrıca raporda ABD hazine tahvillerinin ve ABD dolarının 2 yıl içinde daha da artacağı tahmininde bulunuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime