Turktime

Destici'den 'polisimizi, askerimizi şehit eden ABD'dir' açıklaması

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Gerçekte bizim polisimiz, askerimizi şehit eden ABD'dir. Çünkü bu silahları ABD vermektedir" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Destici'den 'polisimizi, askerimizi şehit eden ABD'dir' açıklaması
Haberler / Siyaset
12 Ekim 2021 Salı 23:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BBP Lideri Destici, Suriye’den atılan bombaları Amerika Birleşik Devletleri’nin attığını iddia ederek, “Bu füzeler ve havan topları PKK eliyle aslında ABD tarafından atılmaktadır. Gerçekte bizim polisimiz, askerimizi şehit eden ABD'dir. Çünkü bu silahları ABD vermektedir. Hedefte Türkiye dışında kimse yoktur. ABD'nin hava savunma sistemimize olan bir tepkisidir. Kendilerini vermeyince Rusya'dan alınan S-400’lere tepkidir. İstiyorlar ki Türkiye hava sahası güvensizlik içinde kalsın” ifadelerini kullandı.

Anayasa’ya ilişkin olarak Destici, “Her ne kadar bazı siyasi partiler bu çalışmalara katılmayacağız dese de biz Cumhur İttifakı ve BBP olarak çalışıyoruz. Yıl sonunda bunu hem ittifak ile hem de sizinle paylaşacağız. AK Parti ile masaya oturmayan CHP'nin terör örgütünün uzantısı HDP ile masaya oturması takdirini halka bırakıyorum” şeklinde konuştu.

SİYASİ CİNAYETLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler söylemine ilişkin olarak Destici, şu değerlendirmede bulundu:

“Bunları ana muhalefet partisi genel başkanının ağzından duyduk, düzeltme de duymadık. Ciddi bir konuda böylesine dikkatsizce provokatif söylemler yapanın ellerindeki delilleri güvenlik güçlerine sunması gerekir. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu yapmazsa savcılar kendisini ifadeye çağırmalı. Biz bir ana muhalefet partisi Genel Başkanı’nın elinde delil olmasa böyle konuşmaz düşüncesindeyiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime