Turktime

Delta varyantı çocuklar için daha mı kötü?

Daha bulaşıcı olduğu tespit edilen delta varyantının çocuklar üzerindeki etkisi daha mı kötü oluyor? Uzmanların bu konu hakkındaki görüşleri nelerdir? İşte cevabı...
ABONE OL
Abone Ol
Delta varyantı çocuklar için daha mı kötü?
Haberler / Sağlık
24 Eylül 2021 Cuma 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Johns Hopkins All Children's Hospital'da pediatrik bulaşıcı hastalık doktoru olan Dr. Juan Dumois, Delta'nın daha kolay yayılma yeteneğinin çocuklar için daha fazla risk oluşturduğunu, okullarda maske takılması gerektiğini  ve yaşlıların hemen aşılanması gerektiğini söyledi.



Amerikan Pediatri Akademisi ve Çocuk Hastaneleri Birliği'nden alınan verilere göre, bu ayın başlarında ABD'li çocuklar arasında haftalık enfeksiyon oranları 250.000'i aşarak kış mevsimindeki zirveyi aştı. Pandemi başladığından beri, ABD'de 5 milyondan fazla çocuk COVID-19 için pozitif test etti.

"KÜÇÜK ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE HASTANEYE YATIŞ ORANI ARTTI"

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre delta varyantı en az 180 ülkede tanımlandı. Birçoğunda, enfeksiyonlardaki artış, küçük çocuklarda ve gençlerde hastaneye yatışlarda da artış anlamına geliyor.



ABD'de, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinde yapılan araştırmalarda geçen kışa göre, Ağustos sonu ve Eylül başında COVID-19 için hastaneye yatış oranı 100.000 çocukta 2'den azdı. Ancak ağır hastalıkla hastaneye yatırılan çocukların oranı önemli ölçüde değişmedi.

Rakamların çokluğu, çocukların delta varyantı ile daha da hastalanıyormuş gibi görünmesine neden olabilir, ancak uzmanlar durumun böyle görünmediğini söylüyor. Enfekte çocukların çoğunda hafif enfeksiyonlar ve semptomlar olduğu görülüyor.

"HASTANEYE YATANLAR ARASINDA AŞI YAPTIRMAYANLARIN SAYISI DAHA FAZLA"

COVID-19 aşıları deltaya karşı koruma sağlamaya devam ediyor. CDC verilerine göre, COVID-19 aşısı için uygun olan 12 yaş ve üstü çocuklar arasında Temmuz ayında haftalık hastaneye yatış oranı aşısızlar için aşı olanlardan 10 kat daha yüksekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime