Turktime

DSP Genel Başkanı Aksakal, liderler turuna çıktı!

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ziyaret turuna başladı. Görüşmelerden yeni bir ittifak çıkıp çıkmayacağına ilişkin olarak Aksakal “Her şey olabilir” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
DSP Genel Başkanı Aksakal, liderler turuna çıktı!
Haberler / Siyaset
9 Ekim 2021 Cumartesi 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ardından, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal da ziyaret turuna başladı. Görüşmelerden yeni bir ittifak çıkıp çıkmayacağına ilişkin olarak Aksakal Milliyet’e, “Her şey olabilir” dedi. Aksakal, Türkiye Değişim Partisi ve Memleket Partisi genel başkanlarıyla bu hafta birer görüşme yaptı.

Önümüzdeki hafta da Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarını ziyaret etmeye hazırlanan Aksakal Milliyet’e görüşmelerdeki gündemini  şöyle anlattı:

HDF SAF DIŞI TUTULACAK

“Eğer bir gündem oluşacaksa bunun toplumun tümünün rahatça algılayabileceği bir düzleme taşınması ve özgün bir siyaset ortamının yaratılması noktasında bir katkı koyma gayretindeyiz... Seçimlere katılma yeterliliğindeki siyasi partilere bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. HDP hariç... Tam anlamıyla demokratik parlamenter bir sistemin kurulması, yani ülkeyi yönetecek insanların, halkın katılımı eğer esassa demokrasilerde, parlamentodan bu olayın organize edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

DÖRDÜNCÜ İTTİFAK OLABİLİR

Aksakal, “Üçüncü bir ittifak çıkar mı?” sorusuna da şu karşılığı verdi: “Bilemiyorum. Böyle bir niyetle yapılmış ya da başlanmış bir ziyaretler silsilesi değil bu. Ama olmaması gibi bir iddiamız da ya da beklentimiz de yok. Olabilir de, bilmiyorum. Onun için henüz erken, çok erken. Her şey olabilir. Üçüncü ittifakın hemen hemen oluşacağı konusunda bir kesinlik var zaten. HDP kendisi bir ittifak yapısı oluşturacağını söyledi. (Dördüncü ittifak olabilir mi?) Her şey olabilir. Bu ziyaretlerimiz öncelikli olarak bu niyetle başlamış bir ziyaretler silsilesi değil. Görüşmeler sonrasındaki süreçte de tabii farklı stratejiler ortaya konulabilir... DSP bir uzlaşı merkezi haline gelebilir. Çünkü bu kavga gürültüyle ilanihaye siyaset yapabilme imkanı yoktur.”

KAYNAK MİLLİYET 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime