Turktime

Çin'den kablosuz hızlı şarjlara sınırlama

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ülkede üretilen kablosuz şarj cihazlarının 50 watt ile sınırlandırmasını içeren düzenlemeyi onayladı.
ABONE OL
Abone Ol
Çin'den kablosuz hızlı şarjlara sınırlama
Haberler / Teknoloji
15 Haziran 2021 Salı 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Her ne kadar son yıllarda daha yüksek batarya kapasitesine sahip telefonlar karşımıza çıksa da bu durum uzun şarj ömrü için tek başına yeterli olmuyor.

Bu nedenle Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi üreticiler, hızlı şarj adaptörleri geliştirerek telefonların daha hızlı bir şekilde şarj olmasını sağlıyor.

Gelen bilgilere göre, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ülkede üretilen kablosuz şarj cihazlarıyla ilgili düzenlemeleri onayladı. Buna göre, artık ülkede satılan kablosuz hızlı şarj cihazlarının gücü 50 watt ile sınırlı olacak.

AMAÇ FREKANSLARIN ZARARINI EN AZA İNDİRMEK

Çin hükümeti, radyo frekansı spektrum kaynaklarının kullanımını düzene koymayı ve devlet hizmetlerine zararlı müdahaleyi önlemeyi planlıyor.

Hükümet, çok fazla kablosuz şarj sinyalinin yerel havacılık, denizcilik ve diğer alanların güvenliği için gerçek bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi, 4.000 mAh bataryalı bir telefonu 15 dakikada tamamen şarj edebilen 120 watt kablosuz hızlı şarj teknolojisini tanıtmıştı.

Ancak görünüşe göre Çinli şirket, bu teknolojisini kendi ülkesinde kullanamayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime