Turktime

Çin'den Oscar töreni yasaklağı

Hong Kong protestolarını konu alan “Nomadland”in Oscar’a aday olması üzerine Çin Hükümeti’nden sert bir tepki geldi ve yaklaşık 50 yıldır ilk defa bu yıl, Oscar ödül töreninin ülkede yayımlanmasını yasakladı.
ABONE OL
Abone Ol
Çin'den Oscar töreni yasaklağı
Haberler / Kültür
5 Nisan 2021 Pazartesi 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlk defa, Asyalı bir kadın yönetmenin Oscar’a aday gösterilmesiyle isminden gururla bahsedilmesi beklenen Çin, hükümetin sert tepkisiyle sarsılıyor. Bu yıl 93. defa düzenlenecek Oscar ödül töreni Çin’de yayımlanması hükümetin kararıyla yasaklandı.

Bu sert tepkinin nedeni ise Chloé Zhao’nun yönetmen koltuğunda oturduğu “Nomadland” filminin 2019’da Hong Kong demokrasi protestolarını ekranlara yansıtması olarak gösteriliyor. Hong Kong’da büyümüş bir eylemci olan Joey Siu gibi protestoculara odaklanan film, üniversitelerin kuşatılmasını ve protestolar sırasında yaşanan önemli anları konu alıyor.

Film, hükümetin protestolara yeniden ilgi gösterilmesinden endişe duymasına neden olurken; uygulamaya alınan Ulusal Güvenlik Yasası’nın yeniden tartışmalara açılmasından ve protestoları kışkırtmasından korkuyor.

Çin’in bu sert tutumuna karşı Hollywood’un nasıl bir davranış sergileyeceği ise merak konusu. Son Covid’siz film yılı olan 2019’da ABD’nin 11.4 milyar dolarlık gişe hasılatından sonra 9.2 milyar dolarla Çin de ikinci sırada yer alıyordu. Yine de Çin vatandaşlarının Hollywood ürünlerine olan ilgileri yerel dilde üretilen içerikler arttıkça azalıyor. 2019’da, Çin’deki en iyi 20 gişe filminden sadece yedisi Hollywood stüdyolarına aitti, oysa bu tarihten sadece iki yıl önce bu sayı 12’ydi.a

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime