Turktime

Cezaevinde Nobel kazandı: Ödülü çocukları aldı

2023 Nobel Barış Ödülü, Norveç’te düzenlenen törenle sahibini buldu. Ödül, Narges Mohammadi’nin cezaevinde bulunması nedeniyle çocukları Kiana ve Ali Rahmani'ye teslim edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Cezaevinde Nobel kazandı: Ödülü çocukları aldı
Haberler / Dünya
12 Aralık 2023 Salı 02:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nobel Barış Ödülü, Norveç’in başkenti Oslo’da bugün düzenlenen törenle sahibini buldu. Geçen Ekim ayında “İran'da kadınlara yönelik baskıya karşı insan hakları ve özgürlükleri" mücadelesinden dolayı ödülü kazandığı açıklanan Narges Mohammadi ise Oslo Belediye Binası’ndaki törene katılamadı.

İran tarafından 13 kez tutuklanan, 5 kez mahkum edilen, 31 yıl hapis cezasına çarptırılan ve şu anda cezaevinde bulunan Mohommadi’nin yerine Nobel madalyası, Nobel diploması ve 11 milyon İsveç kronu tutarındaki çek, çocukları Kiana ile Ali Rahmani’ye teslim edildi.

Törende annesi tarafından cezaevinde yazılan mektubu okuyan Kiana Rahmani, “İran halkı azimle baskı ve otoriterliğin üstesinden gelecektir. Hiç şüpheniz olmasın, bu kesin” dedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime