Turktime

Çavuşoğlu'ndan kritik açıklama: Geri adım attılar!

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 10 büyükelçi ile ilgili, "İlk olarak ABD biliyorsunuz açıklama yaptı. Biz Kore'den döndükten sonra bu gelişmeler oldu ve büyükelçiler net bir şekilde geri adım atmak durumunda kaldılar." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Çavuşoğlu'ndan kritik açıklama: Geri adım attılar!
Haberler / Siyaset
28 Ekim 2021 Perşembe 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar: 

10 BÜYÜKELÇİ KRİZİ

Bu açıklama kabul edilemezdi, yargıya taimat içeriyordu, arkadaşlarıma 'hadlerini bildirin' dedim.

Sınır dışı edilmeleri için çalışmalar başlatmıştık. Pazartesi kabinede sınır dışı çalışmalarını arz edecektik ki büyükelçiler geri adım attılar. Sonra büyükelçiler birbirlerine suçu atmaya başladı. Yardımcılarını suçlayanlar oldu. Genç diplomatların başlattığı bu hadsiz açıklamayı yaptılar. O zaman nasıl geri dönebiliriz arayışına girdiler. İlk olarak ABD biliyorsunuz açıklama yaptı. Biz Kore'den döndükten sonra bu gelişmeler oldu ve büyükelçiler net bir şekilde geri adım atmak durumunda kaldılar.

OSMAN KAVALA'NIN ÖNEMİ

Osman Kavala Soros'un adamı. Meşru hükümeti devirmek isteyen biri. Tüm demokratik ülkelerde bunun cezası ağırdır. Çok ağırdır hem de. Türkiye ile bu kadar uğraşılması durumu burada ortaya çıkıyor. Ancak burada Türkiye ile kimsenin uğraşamayacağını gösterdik. Üç beş büyükelçinin sözlerini de kabul etmediğimizi sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gösterdik. Dışişelri Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri de alacağız biz. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz.

BİDEN GÖRÜŞMESİ

ABD tarafından geldi görüşme talebi. Ya Glasgow ya da Roma'da olacaktı bu durum. Daha çok Glasgo'da yapılacak gibi duruyor. Konuşma sıralarına göre yapılacak planlama ile bu görüşme sağlanacak. Temaslarımız devam ediyor. Diplomati,k temaslarımız sürüyor. Biz mevkidaşımız Blinken ile de kaç kere görüştüğümü hatırlamıyorum bile. 

Bunun yanı sıra G-20'de başka görüşmeler de yapılacak. Bize görüşme talebinde bulunan liste Cumhurbaşkanımıza takdim ediliyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın talebi de olursa görüşme ayarlanacaktır.

BÜYÜKELÇİ KRİZİNDEKİ 10 ÜLKE LİDERLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK Mİ?

Takdir sayın Cumhurbaşkanımızın. Bize iletilir biz de cumhurbaşkanımıza iletiriz. 2 gün kaldı yavaş yavaş netleşir.

ABD'DE 11 KONGRE ÜYESİNİN MEKTUBU

Bu konuda farklı lobilerin devrede olduğunu görüyoruz. 11 kongre üyesi var. Kongreden onay önemli. Biz S400'ü neden aldık? ABD kongreyi bahane edip Patriot'ları bize satmadı, biz de başka kaynaklara yöneldik. Şimdi kongreden böyle bir mektup gelebilir ama sayı olarak çok fazla da değil, burada önemli olan ABD yönetiminin tutumu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime