Turktime

CHP'li Torun'dan 'sorumluluğu belediyelere atmak pişkinliktir' açıklaması

CHP Milletvekili Seyit Torun, "Orman yangınlarıyla ilgili sorumluluğu belediyelere atıp, beceriksiz yönetimi gizlemeye çabalamak cehalet değilse, pişkinliktir." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'li Torun'dan 'sorumluluğu belediyelere atmak pişkinliktir' açıklaması
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2021 Salı 00:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yangınlarıyla ilgili belediyeleri sorumlu tutan açıklamasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Orman yangınlarıyla ilgili sorumluluğu belediyelere atıp, beceriksiz yönetimi gizlemeye çabalamak cehalet değilse, pişkinliktir. Tek bir personelimizin mücadelesini, atanmış bir bakanın hezeyanlarına yedirmeyiz” diye yanıt verdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı basın açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin dün yaptığı açıklamaları ülkemiz adına ibretle takip ettik. Orman yangınlarıyla ilgili sorumluluğu belediyelere atıp, beceriksiz yönetimi gizlemeye çabalamak cehalet değilse, pişkinliktir. Belediyelerin tüm yetkilerini merkezde toplamaya çalışanların, gelirlerini kesenlerin, bağış toplamalarına dahi izin vermeyenlerin, sıkışınca belediyelere sorumluluk yüklemeye heveslenmesi milletin aklıyla alay etmektir.”

"Orman alanlarının korunması, ıslahı ve bakımı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkisindedir. Orman yangınlarının çıkmasına ve yayılmasına mâni olmak için her türlü fiziki ve beşeri tedbiri almak da Bakanlığın görevidir. Ancak maalesef, ülkemizin Tarım ve Orman Bakanlığı, görev ve sorumluluklarından bihaber olan bir atanmış tarafından yönetilmektedir."

"TEK KELİMEYLE HAD BİLMEZLİKTİR"

"Sayın Bakan’ın açıklamaları, siyasi iktidarın ülke yönetiminde düştüğü acziyeti açıkça ortaya koymuştur. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelerimiz, yangın haberini alır almaz tüm imkânlarıyla yardıma koşmuştur. Bizim belediyelerimiz yüzlerce araç ve personelle canını dişine takarak, sizin mâni olamadığınız yangınlarla mücadele etmektedir. Bizim belediye başkanlarımız yangın alanlarında gece gündüz gözyaşları içinde didinirken atanmış bir bakanın çıkıp bu çabaları itibarsızlaştırmaya niyet etmesi tek kelimeyle had bilmezliktir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tek bir personelimizin mücadelesini, atanmış bir bakanın hezeyanlarına yedirmeyiz."

"Sayın Bakan önce; belediyeler mücadele ederken, orman yangınlarını uçaktan izleyenlere, itfaiye araçlarını trafikte bekletenlere, bu halde dahi milletin kafasına çay fırlatmaktan çekinmeyenlere bakmalıdır. Sayın Bakan samimiyse, kendine 8 uçak alıp bir yangın söndürme uçağı almayanlara, Türk Hava Kurumu’nun uçaklarını çürümeye terk edenlere laf söylemelidir."

"Sayın Bakan bu açıklamalarıyla, ülke yangın yeriyken sorumluluktan kaçmak için yan çizen bir atanmış olarak hatırlanacaktır. Skandallarla gündemden düşmeyen, tek mahareti tavuk etini çamaşır suyuna basıp sahtelik testi yapmak olan bu atanmış bakanın artık yapacağı tek hayırlı açıklama istifa açıklaması olacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime