Turktime

Bunu yapana boğazlar kapalı

Gemilerin kaptanları ya da yetkilendirilmiş acenteleri, tehlikeli yükü net şekilde bildirecek. Aksi hâlde para cezası uygulanacak.
ABONE OL
Abone Ol
Bunu yapana boğazlar kapalı
Haberler / Güncel
7 Nisan 2021 Çarşamba 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Boğazlar'da seyir emniyeti ile can, mal, deniz ve çevre güvenliğini artırmak amacıyla "Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği"nde yeni bir düzenlemeye gidildi. Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen düzenlemeyle "tehlikeli yük taşıyan gemi"nin tanımı yeniden yapıldı. Petrol ve petrol ürünlerini taşıyan gemiler, nitrat esaslı yük taşıyanlar, asitler ve bileşiklerini taşıyanlar, dökme hâlde sıvılaşmış gaz taşıyanlar, dökme tehlikeli kimyasal yük taşıyanlar ve bu yükleri Türkiye’de tahliye ettikten sonra Boğazlar'ı kullanan gemiler, tehlikeli yük taşımacılığı kapsamına alındı.

Konuya ilişkin gemicilere gönderilen yazıda; Boğazlar'dan geçmek isteyen gemilerin kaptanları ya da yetkilendirilmiş acenteleri vasıtasıyla, tehlikeli yükün, net ve doğru bir şekilde bildirilmesi gerektiği vurgulandı. Bildirim yükümlülüğüne uyulmaması veya yapılan bildirimlerin doğru bilgiler içermemesi durumunda, gemiler ve acenteleri hakkında idari para cezası uygulanacak. Ayrıca gemi, Boğazlar'dan geçiş sırasını kaybedecek. Gemi Acenteleri Yönetmeliği kapsamında acentelerin faaliyetleri de durdurulabilecek. Düzenleme ile taşımadaki tüm yanlış bildirimlerin önüne geçilmesi hedeflenirken, deniz trafiğinde yolcu, personel ve yük güvenliğinin üst seviyelere taşınması bekleniyor. 

SÜVEYŞ DERS OLDU

Son olarak Süveyş Kanalı'nın kapanmasında da görüldü ki; gemilerin Türk Boğazları’nda güvenli seyretmeleri can, mal ve çevrenin korunması kadar, burayı kullanan bütün devletler için de hayati önem taşımakta. Tehlikeli yük taşıyan gemilerin yol açacağı bir kaza, Boğazlar’dan yararlanan bölge ülkelerinin ekonomik çıkarlarını da olumsuz etkileyecek. Bu sebeple Boğazlar kanalıyla ilave petrol ve tehlikeli yük taşınmasının önlenmesi önem taşıyor.

Türkiye Gazetesi

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime