Turktime

Bu belirtiler varsa dikkat! Sebebi belli oldu...

Solunum yolu hastalıkları sonucu oluşan ve hastanın hem sağlık hem de yaşamını olumsuz etkileyen öksürük özellikle de geçmeyen öksürük hakkında merak edilenler haberin devamında sizlerle...
ABONE OL
Abone Ol
Bu belirtiler varsa dikkat! Sebebi belli oldu...
Haberler / Sağlık
30 Kasım 2021 Salı 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cinsiyet ve yaş fark etmeksizin görülen öksürük, üst solunum yolları hastalıklarına neden olan enfeksiyonların boğaz ve sinüs yollarına yerleşmesiyle ortaya çıkar. Alınan nefesin göğüs ve diyafram ile akciğerin basınçlanması sonucu ağızdan çıkan yüksek hava basıncıdır. Bu durum istemli ve istemsiz olarak ortaya çıkabilir.

Birçok durum öksürüğe yol açabilir. Ancak sıklıkla çok sigara tüketen kişilerde öksürük daha fazla görülür. Bunun nedeni ise akciğerler gelen hava basıncını tam kontrol edemez. Bunun yanı sıra akciğer, kalp, sindirim ve sinir sistemlerindeki olumsuz sorunlarda öksürüğe neden olabilir. Son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yani kovid-19 virüsünün de belirtilerinden biri de öksürüktür. Öksürük aynı zamanda koronavirüs tedavisini atlatanlarda da bir süre görülür. Akciğerlerin uzun süreli tahrip olması sonucu görülen öksürüğe doğal ilaçlar birebir fayda sağlar.

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE DOĞAL İLAÇLAR

Yukarıdaki hastalıkların neden olduğu sorunların başında virüs ve enfeksiyonlar gelir. Bunlardan kurtulmanın yolları da antibiyotik bakımından zengin olan besinlerdir. Bu besinler aracılığıyla hazırlanmış doğal ilaçlarda geçmeyen öksürüklere fayda sağlar. Ancak bir uzmana danışmak doğal ilaçlardan önce gelmelidir. Uzman kontrolünden sonra doğal ilaçlar vücut direnci içinde fayda sağlayacaktır. 

BAL SUYU

Güçlü antibiyotiklerden biri olan balı bir bardak sıcak suyun içine koyup iyice karıştırınız. günde iki bardak tüketebilirsiniz. Bu su vücuttaki bakterileri idrar yoluyla atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda boğazı sıcak tutarak daha fazla tahrip olmasını engeller.

TUZLU NAR SUYU

Nar, enfeksiyon ve virüslerin baş düşmanıdır. Bir tane nar taneler haline getirilir. Narlar meyve sıkacağına bir tatlı kaşığı tuz ile beraber eklenir. Sıkılır ve sıkıldıktan sonra günde iki bardak tüketilebilir. Tuz çözelti gibi boğazdaki virüslerin atılmasına yardımcı olur.

NANE LİMON

Hemen hemen herkesin bildiği nane limon karışımı da öksürük için fayda sağlar. Sinüs yollarını temizleyen bu karışım: Bir su bardağı suyu bir yemek kaşığı nane ile kaynatın. İçerisine iki yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 

SICAK HAVLU KOMPRESİ

Sıcak havlu göğüs ve boğazların rahatlamasını sağlar. Sıcak su da ıslatılan bir temiz havluyu göğüs kısmından boğaz doğru sarın soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra bunu sık sık yenileyin.

NANE BUHARI

5 damla nane yağını kaynayan sıcak suya koyun. Bu suyun buharında nefes alıp vermeye çalışın. Uygulamayı boğaz ve göğüsün rahatlamasını sağlayın.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime