Turktime

Bodrum'da neler oluyor; Mimar Odası, belediyeye muhtıra mı veriyor?

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Mimar Odası arasında imar ve ruhsat konularında gerilimin son dönemde yükseldiği ve Mimar Odası'nın Belediye'ye baskı yaptı iddia edildi. İddianın Kılıçdaroğlu’nun bürokratlarla ilgili çağrısından sonra gelmesi dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Bodrum'da neler oluyor; Mimar Odası, belediyeye muhtıra mı veriyor?
Haberler / Medya
22 Ekim 2021 Cuma 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Mimar Odası arasındaki gerilimi köşesine taşıyan egealternatif haber portalından Selçuk Arslan, yazısında şu ifadeleri kullandı;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlarla ilgili açıklamalarıyla başlayan tartışma sertleşirken, meselenin siyasi bir güce dönüştüğü de artık gizlenemez bir hal almış durumda.

Ülke gündemi haline gelen bu tartışma yerel düzeyde de kurumları etkilemişe benziyor.  Vesayet konusu tartışmanın da ötesinde belediyelerin imar ve ruhsat süreçlerine bazı kurumların müdahalelerine kadar uzanmış.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN BASKI ALTINA ALINMAK İSTENMESİ

İşin hem üzücü hem de enteresan kısmı ise parti olarak ret ettiğiniz bir anlayışın, sahip olduğunuz belediyelerin, (CHP’li Belediyeler) baskı altına alınması ve bu işin içine çekilmeye çalışmasıdır.

Bodrum’da yapılmak istenen devasa projeler başta olmak üzere Bodrum’un mimari yapısına aykırı uygulamalara varıncaya kadar,  tüm süreçlerde Çevre ve Şehircilik bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi kurumların adları gündeme gelmekteydi.

İmar ve ruhsat konularında oldukça hassas olan Bodrum Belediyesi’ni kıskaca alan kurum bu sefer ters köşe yaptı. Bodrum kimliğinin korunması noktasında önemli işlere imza atan Bodrum Mimar Odası’nın son hamleleri işin trajikomik yanını ortaya koymakta.

Bodrum Mimarlar Odası, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yazı göndererek, yapı ruhsatlarının geciktiğini ve sürecin hızlanmasını talep ederek tartışmayı alevlendiriyor. 

Bodrum Mimarlar Odası, üyelerini korumaya yönelik bir hamle olarak bunu ifade etse de bu açıkça belediyenin iç işlerine müdahaledir.

Metinde belediye yetkilileriyle görüşme yapıldığına dikkat çekiliyor. Doğru olan o görüşmenin sonucu beklemek ve paydaşlarıyla yeniden masaya oturmak.

İşin asıl sorunlu kısmı ise Bodrum Mimarlar Odası’nın hangi birimde kimin çalışacağını tarif edecek bir yaklaşım göstermesi….

Kamuoyunda bazı mimarların belediyede ‘Ben proje çıkartırım, ekstra danışmanlık yaparım’ dediği iddialarının olduğu dönemde Mimarlar Odası’nın bu girişimi akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

BELGE SIZDIRMA İDDİALARI

Ayrıca odanın, müfettiş denetimlerinde birinci muhatap olan imar müdürünün tüm projeleri incelemeye almasından neden rahatsız olduğu kamuoyuna merak uyandırdı.

Mimarlar Odası’nın belediyeden bazı büyük projelerin belge bilgi sızdırma iddiaları geçmişte yine gündeme gelmişti.

Bodrum Mimarlar Odası, mimarların hakkını savunması gerekirken bir kaç mimarın geçmiş alışkanlıklarına ‘dur’ diyen belediyeye saldırması yanlıştır. Bu yazıyı belediyeye yazıp sonra tüm mimarlara atması odanın burada manipülasyon yaptığını gösteriyor.

Bu bağlamda;

Mimarlar odası eksik ya da ilerlemeyen projelerin adını veya ada parsellerini açıklaması gerekir.

Son olarak da Bodrum Belediyesi’nin çarpık yapılaşma, imara aykırı projelerin önüne geçme hamlesinden niye rahatsız oluyor Mimarlar Odası?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime