Turktime

Biden TikTok kararnamesini iptal etti

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump tarafından TikTok ve WeChat’in ABD’de kullanımının yasaklanmasına yönelik çıkarılan kararnameleri iptal etti.
ABONE OL
Abone Ol
Biden TikTok kararnamesini iptal etti
Haberler / Teknoloji
10 Haziran 2021 Perşembe 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TikTok'un ABD için büyük bir güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Donald Trump, şirketin ülkedeki operasyonlarını ABD'li bir şirkete satması için baskı uygulamış ve aksi halde uygulamanın ABD sınırları içinde kullanılamayacağını söylemişti.

Şubat ayında Joe Biden yönetimi, TikTok'un ABD operasyonlarının ABD'li şirketler tarafından satın alınması kararını süresiz olarak geri çekmişti.

TRUMP'IN KARARNAMESİNİ DE İPTAL ETTİ

Benzer bir karar daha alan Biden, Trump'ın Çin merkezli sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat’in kullanımını ABD'de yasaklayan kararnameyi iptal etti.

ABD Ticaret Bakanlığı, söz konusu uygulamaları yeniden gözden geçirecek. Biden, Çinli uygulamaların ABD’nin ulusal güvenliği için bir risk oluşturup oluşturmadığının tespiti için "kanıta dayalı” analiz emri verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime