Turktime

Azerbaycan'da Tahran Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine Kalaşnikof otomatik silahıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Hain saldırıda koruma müdürünün hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı duyuruldu.
ABONE OL
Abone Ol
Azerbaycan'da Tahran Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Haberler / Dünya
27 Ocak 2023 Cuma 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 08.30 sıralarında Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda büyükelçiliğin güvenlik müdürünün hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin ise saldırıyı engellerken yaralandığı bildirildi.

İRANLI YETKİLİ SALDIRGANIN YAKALANDIĞINI DUYURDU

Saldırı gerçekleştiren kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtilirken, saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü ve olayın detayları ile ilgili kamuoyuna ek bilgi verileceği duyuruldu. İran'daki Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın yakalandığını söyledi.

BİNAYA 2 KÜÇÜK ÇOCUKLA GİRDİ

Rahimi, "Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu." dedi. Saldırganın yakalandığını aktaran Rahimi, "Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı. Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAZİYE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefon görüşmesinde, Türkiye'nin hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını belirtti. Bakanlıktan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi;

"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğumuzu vurgulamıştır. Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 MEHMET KAMİL KARA
 27 Ocak 2023 Cuma 11:38
ŞEHİT OLAN OLAN KARDEŞİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN YARALILARA GEÇMİŞ OLSUN GARİBİME GİDEN ELÇİLİK TE SİLAH YOKMU SALDIRI ANINDA SAVUNMA HAKKI YOKMU

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime