Turktime

Ay'ın Yüzeyinde Keşfedilen Küp Şeklindeki 'Gizemli Nesne'nin Ne Olduğu Ortaya Çıktı!

Aralık ayında, Ay'ın yüzeyinde küp şeklinde bir nesnenin Çin tarafından keşfedildiğini sizlerle paylaşmıştık. Gelen yeni haberler, ne olduğu oldukça fazla merak edilen ve komplo teorilerinin oluşmasına neden olan bu nesnenin pek de ilginç bir şey olmadığını ortaya çıkardı.
ABONE OL
Abone Ol
Ay'ın Yüzeyinde Keşfedilen Küp Şeklindeki 'Gizemli Nesne'nin Ne Olduğu Ortaya Çıktı!
Haberler / Teknoloji
8 Ocak 2022 Cumartesi 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hepimizin bildiği gibi ülkeler arasındaki uzay yarışı hız kesmeden devam ediyor. Çin ve ABD’nin başını çektiği bu görevler kapsamında Ay ve Mars’tan birçok yeni gelişme uzmanlar tarafından bizlere aktarılıyor. Bundan birkaç gün önce de Çin Uzay Ajansı’nın Mars’ın yüzeyinden ve yörüngesinden çektiği fotoğrafları sizlerle paylaşmıştık.

Şimdi de geçtiğimiz ay yaşanan ilginç bir olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buradan görebileceğiniz gibi aralık ayında Çin’in Yutu-2 isimli gezginin Ay’ın yüzeyinde küp şeklinde ‘gizemli bir nesne’ görüntülediğini sizlere aktarmıştık. Birçok insanda merak uyandıran bu nesneye ‘gizemli ev’ ismi verilmiş, kontrol edileceği ifade edilmişti. Gelen yeni haberlerle de bu nesnenin ne olduğu ortaya çıkmış oldu.

"KEŞFEDİLEN GİZEMLİ EV"

Gizemli nesnenin küçük bir kaya olduğu ortaya çıktıVon Kármán Krateri’nin 80 metre kuzeyinde keşfedilen bu nesnenin pek de heyecan verici bir şey olmadığı, aslında optik bir illüzyon olduğu ortaya çıktı. SpaceNews muhabiri Andrew Jones tarafından paylaşılan Twitter gönderisinde, gizemli nesnenin düz bir kaya olduğu kaydedildi. Jones bu durumla ilgili, “Keşfedilen ‘gizemli ev’ hakkında yeni haberler geldi. Görünüşe göre bu nesne, kraterin yakınında bulunan küçük bir kaya. Bu kayaya şimdi de şeklinden dolayı ‘jade tavşanı’ ismi veriliyor” ifadelerini kullandı.

Jones, Ay’ın yüzeyinin 38 milyon kilometrelik kayalardan oluştuğu için Yutu-2 tarafından keşfedilen bu nesnenin farklı bir şey çıkma olasılığının zaten çok düşük olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca keşiften önce internet ortamında birçok insan, şakayla karışık bir şekilde bu nesne ile ilgili komplo teorileri ortaya atmıştı. Bu kişiler, gizemli nesnenin pandeminin ilk ortaya çıktığı zamanlarda dünyanın dört bir yanında beliren monolitlerden biri olabileceğini belirten şeyler söylemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime