Turktime

Avrupa Birliği: Rusya'nın 'yasa dışı' ilhakını asla tanımayacağız

Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin Rusya’ya bağlanmasını 'asla tanımayacaklarını' bildiren Avrupa Birliği (AB) liderleri, Moskova'yı 'küresel güvenliği tehlikeye atmakla' suçladı.
ABONE OL
Abone Ol
Avrupa Birliği: Rusya'nın 'yasa dışı' ilhakını asla tanımayacağız
Haberler / Dünya
30 Eylül 2022 Cuma 18:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AB üyesi ülkelerin yayınladığı açıklamada, "Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporojye ve Herson bölgelerinin Rusya tarafından yasadışı ilhakını kesin olarak reddediyor ve kesin olarak kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın 'küresel güvenliği tehlikeye attığı' savunulan açıklamada, Moskova 'kurallara dayalı uluslararası düzeni kasten baltalamakla' ve 'Ukrayna'nın temel bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğü haklarını, BM Anlaşması ve uluslararası hukukta yeran temel ilkeleri açıkça ihlal etmekle' suçlandı.

AB liderleri söz konusu bölgelerde düzenlenen referandumların 'Kremlin tarafından toprakları gaspetme amacıyla düzenlendiğini' iddia ederek, tüm ülkelere ve uluslararası kuruluşlara söz konusu ilhakı reddetme çağrısında bulundu.

"Bu kararlar hükümsüzdür ve herhangi bir hukuki sonuç doğuramaz" denilen açıklamada ayrıca, yapılan referandum sonuçları gözardı edilerek Kırım'ın, Zaporojye'nın, Donetsk'in ve Luhansk'ın Ukrayna toprakları olduğu savunuldu.

Ukrayna sınırları içindeki tüm topraklarının kontrolünü yeniden kazanma yönündeki 'meşru hakkını' desteklemeye kararlı olduklarını belirten AB liderleri, "Kremlin'in yaptığı nükleer tehditler, askeri seferberlik, Ukrayna'nın topraklarını Rusya'nın toprakları olarak sunmaya çalışma stratejisi kararlılığımızı sarsmayacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime