Turktime

Aşıda umut veren gelişme! 1 yıl sürüyor

Aşıda umut veren gelişmeler yaşanıyor. Yunanistan'da yapılan bir araştırma Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısının etkisinin kaç ay sürdüğünü mercek altına aldı. Araştırma sonuçlarında daha önce kayıtlara geçen sonuçlardan daha yüksek veriler ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Aşıda umut veren gelişme! 1 yıl sürüyor
Haberler / Sağlık
10 Ekim 2021 Pazar 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’de yayınlanan ve Aleksandra Hastanesi Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmada Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in Almanya’da kurduğu BioNTech firması ile Pfizer’ın geliştirdiği corona virüsü aşısının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

EN AZ 1 YIL SÜRÜYOR

Araştırmada iki doz aşı olan sağlıklı bireylerde oluşan antikor seviyelerinin en az 1 yıl boyunca üst seviyede olduğu belirtildi. Daha önce corona virüsü bulaşmış ve daha sonra sağlığına kavuşanların tek doz corona virüsü aşısı yapmasının yeterli koruma sağladığı kaydedilirken araştırmada 3.500’ten fazla kişinin verileri mercek altına alındı.

Araştırmayı yürüten profesörler Evangelos Terpos, Ioannis Trougakos ve Thanos Dimopoulos, “İkinci doz aşı olanlarda oluşan antikor seviyesi 22’nci günde ciddi bir artış gösteriyor ve 36’ncı günde yüzde 97.2’lik bir koruma ile en yüksek seviyeye ulaşıyor. Yani ikinci doz aşı olduktan iki hafta sonra artış başlıyor ve günde yaklaşık yüzde 3’lük bir artış elde ediliyor. İkinci doz aşıdan 3 ay sonra antikor seviyeleri yüksek seyrediyor” açıklamasını yaptı.

Bilim insanları, “Sonuçlara göre vatandaşların antikor testi yapmasına gerek yok çünkü yüksek antikor seviyesi olmaması ihtimali sıfır. En az 1 yıl boyunca antikor seviyeleri yüksek değerlerde seyrediyor” ifadesini kullandı

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime