Turktime

Altında hareketlilik sürüyor!

28 Ekim 2021 Perşembe altın piyasasındaki veriler ortaya çıktı. Altın fiyatları serbest piyasada yatırımcılar ve ekonomi gündemini takip edenler tarafından merakla araştırılıyor. Peki çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları...
ABONE OL
Abone Ol
Altında hareketlilik sürüyor!
Haberler / Ekonomi
28 Ekim 2021 Perşembe 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçtiğimiz hafta dolar kurundaki çıkışlar ons altının yükselişini ve iç piyasadaki altın türlerinin yönünü yukarı çevirdi. Uzun zamandır düşüş grafiğinde yer alan altın yatırımcısına son haftalarda kazandırdı. Bu nedenle haftanın dördüncü işlem gününde altın fiyatları yakından takip edilmeye devam ediyor.

Peki, bugün hangi altın türü ne kadar oldu?

İşte güncel altın fiyatları:

GRAM ALTIN NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta 550 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği geçen gram altın an itibarıyla 549 liradan işlem görüyor. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 900 liranın üzerindeki konumunu korurken 871 liradan alınıyor. 28 Ekim’de çeyrek altının satış fiyatı ise 900 TL.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 1.743,00 liradan alınıyor, 1.810,00 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

Son dönemdeki artışlarla birlikte hem 3 bin lira barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını bugün 3 bin 486 liradan alınırken 3 bin 608 liradan da satışa sunuluyor. 

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ, ÇIKAR MI?

Uzmanlara göre Fed'in yakın bir zamanda varlık alımlarının azaltılmasına başlayacak olması ons altında yön arayışını zorlaştırıyor. Dolar endeksinin 92'li seviyelere gerilemesi ons altının orta vadede bir yükseliş eğilimi oluşturmasına ön ayak olabilir.

Dolar/TL kurundaki yukarı yönlü seyirlere ons altının da eşik etmesi ile birlikte yükseliş eğilimi hız kazanabilir. Ons altında 1800 dolar üzerinde seyirler oluşması durumunda gram altındaki yükseliş 540 TL'yi bulabilir. Diğer taftan, ons altında 1800 dolar üzerinde kalıcı seyirler oluşmasa bile Dolar/TL kurundaki hareket gram altını 520 TL üzerinde tutmaya devam edebilir.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime