Turktime

Almanya’da elektrik fiyatları rekor kırdı!

Almanya’da 2023 için referans elektrik fiyatı bugün yüzde 2,7 artarak megavat saat başına 490 Euro’ya yükseldi. Hollanda'da gelecek ay için doğalgaz fiyatları da bugün yüzde 6,5 yükseldi.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya’da elektrik fiyatları rekor kırdı!
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2022 Salı 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa'nın gösterge elektrik fiyatı, art arda beşinci işlem seansında rekor kırdı. Doğal gaz fiyatlarının düşmesine yönelik herhangi bir işaret olmaması elektrik fiyatları üzerinde yukarı yönlü etki yapıyor.

Bloomberg'in haberine göre Almanya'da 2023 için referans enerji fiyatı Avrupa Enerji Borsası'nda bugün yüzde 2,7 artarak megavat saat başına 490 Euro'ya yükseldi. Fiyatlar hazirandan bu yana iki katından fazla arttı.

Elektrik fiyatlarındaki artış onlarca yılın en yüksek seviyelerine çıkan enflasyondan mustarip tüketiciler ve sanayiciler için masrafları giderek dayanılmaz bir noktaya getiriyor.

ENERJİ KRİZİ DERİNLEŞİYOR
Avrupa'da enerji krizi derinleşirken hükümetler bu kış olası elektrik kesintilerini planlama baskısıyla karşı karşıya.

Geleneksel olarak bölgenin enerji açısından bel kemiği olan Fransa'nın nükleer santrallerindeki üretim onlarca yılın en düşük seviyelerinde seyretmeye devam ederken bazı ülkelerdeki hidroelektrik stokları da birkaç yılın en düşük düzeylerinde.

Hollanda'da gelecek ay için doğalgaz fiyatları da bugün yüzde 6,5 yükseldi. Elektrik üretim maliyetlerinin artması kışın tüketicilerin cebinin daha fazla yanacağına işaret ediyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime