Turktime

Ali Babacan: Esnafımız çiftçimiz ağır bir borç yükünün altında

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara Polatlı'daki İlçe Kongresi'nde konuştu. Vatandaşların kredi borcu altında ezildiğini ifade eden Babacan, "Artık borç borçla da dönmüyor. Artık vatandaşlarımız borcu ödemede sıkıntılı duruma düşmüş durumda" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Ali Babacan: Esnafımız çiftçimiz ağır bir borç yükünün altında
Haberler / Siyaset
23 Eylül 2021 Perşembe 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Katıldığı ilçe kongresinde konuşma yapan Ali Babacan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Salgın döneminde vatandaşların zorluk yaşadığını söyleyen Babacan'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Salgın döneminde vatandaşa destek vermek yerine pandemi başlar başlamaz vatandaşına iban veren bir hükümet ile karşı karşıyayız. Salgında dünyada vatandaşına milli gelire oranla en az destek sağlayan ülke oldu. Doğrudan destek vermeyip borcu faizi geri aldılar. Gündelik kazanıp geçenin vatandaşlarımıza, esnafımıza destek olun dedik. Pandemide Kanal İstanbul'u kaç defa konuştular; alelacele köprünün temelini attılar. Ne bu acele? Artık müsait bir yerde inmeleri gerektiğini farkındalar.

Artık borç borçla da dönmüyor

Bütün ülke bu kötü yönetimin yakıcı bedelini ödüyor. Artık borç borçla da dönmüyor. Artık vatandaşlarımız borcu ödemede sıkıntılı duruma düşmüş durumda. Takibe düşen bireysel kredi alanlar geçen yıla oranla 18 kat artmış durumda. İşte kredi pompalamasının sonucu bu. Esnafımız çiftçimiz ağır bir borç yükünün altında. Elektrik faturasına gelen zam yüzde 280 artmış durumda. Yoksulluğu işsizliğin üstesinden gelmek boynumuzun borcudur. Türkiye'de açta açıkta kimseyi bırakmamak için gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur. İhtiyacı olan ailelere asgari gelir desteği sağlayacağız bunu sözünü veriyoruz. Yoksul vatandaşlarımızı güvence altına alacağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime