Turktime

Ali Babacan: Benim ülkem varlık içinde yokluk çekiyor!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan, "Merkez Bankalarının trilyonlarca dolar, trilyonlarca avro para basıp dünyaya saçtığı dönemdeyiz. Tam bir varlık içinde yokluk çekiyor benim ülkem" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Ali Babacan: Benim ülkem varlık içinde yokluk çekiyor!
Haberler / Siyaset
10 Ekim 2021 Pazar 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Esenyurt İlçe Teşkilat'ının açılışına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Babacan, Türkiye'nin demokrasiyle yeniden buluşacağını ifade etti.

"FİYAT ARTIŞININ SEBEBİ DÖVİZ KURU"

Ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ali Babacan, "Türkiye’de bu fiyat artışının sebebinin köküne indiğinizde, döviz kuru vardır. Siz ülkenin ekonomisini yönetemezseniz, hem kur hem faiz artarsa işte çarşı ve pazarın fiyatı artar. Merkez Bankalarının trilyonlarca dolar, trilyonlarca avro para basıp dünyaya saçtığı dönemdeyiz. Tam bir varlık içinde yokluk çekiyor benim ülkem" dedi.

"HERKES 'YETER ARTIK' DİYOR"

Vatandaşlarla sohbetinde karşılaştıklarıyla ilgili konuşan Babacan, "Son bir yılda binlerce vatandaşımızla sohbet ettim. Herkes ‘yeter artık’ diyor. Şimdi sıra İstanbul’da. İnşallah İstanbul bu işi çözecek. İstanbul tüm Türkiye’nin özeti. Bütün saha çalışmamızı inşallah İstanbul ile taçlandıracağız. Partimizin de Türkiye’nin de nihai başarısını belirleyecek şehir İstanbul’dur. En büyük ilçesi olan Esenyurt da İstanbul başarısının belirleyicisi olacak" şeklinde konuştu.

"KENDİ BELİRLEDİĞİ FİYATLARA YÜZDE 80-90 ZAM YAPIYOR"

Son dönemde yaşana fiyat artışıyla ilgili açıklamalar yapan Babacan, "Makarnaya yüzde 88, süte yüzde 99, doğalgaza yüzde 89, elektriğe yüzde 99 zam yapıldı. Elektriğe, doğalgaza zam yapan kim? Hükümet değil mi? Kendi belirlediği fiyatlara yüzde 80-90 zam yapıyor. Hatta tarımda kullanılan elektriğin fiyatı yüzde 168 arttı. Türkiye’de bu fiyat artışının sebebinin köküne indiğinizde, döviz kuru vardır. Siz ülkenin ekonomisini yönetemezseniz, hem kur hem faiz artarsa işte çarşı ve pazarın fiyatı artar" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 10 Ekim 2021 Pazar 22:42
ama sen gerçekleri söylemeyip saçma sapan konuşuyorsun

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime