Turktime

ABD ve Japonya'dan kritik minerallere yönelik ticaret anlaşması

ABD ve Japonya, elektrikli araçların bataryalarında kullanılan kritik minerallere ilişkin ticaret anlaşması imzaladı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD ve Japonya'dan kritik minerallere yönelik ticaret anlaşması
Haberler / Dünya
28 Mart 2023 Salı 20:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Ticaret Temsilciliğinden (USTR) yapılan açıklamada, Japonya ile ABD arasında kritik minerallerin tedarik zincirlerinin güçlendirilmesine yönelik anlaşma imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, anlaşma ile kritik minerallerin tedarik zincirlerinin güçlendirip çeşitlendirilmesinin ve elektrikli araç batarya teknolojilerinin benimsenmesinin teşvik edilmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Anlaşmayla kritik minerallerin ticaretinin kolaylaştırılmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, bu minerallerin ticaretinde adil rekabetin ve pazar odaklı koşulların da teşvik edileceği kaydedildi.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu anlaşmanın ABD Başkanı Joe Biden'ın dayanıklı ve güvenli tedarik zincirleri oluşturma taahhüdünün kanıtı olduğunu belirtti.

Japonya'nın ABD'nin en değerli ticaret ortaklarından biri olduğunu belirten Tai, anlaşmanın iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerin derinleşmesini sağlayacağını ifade etti.

Söz konusu anlaşmanın, Japonya'da işlenen minerallerin kullanıldığı elektrikli araçların ABD'deki Enflasyonu Düşürme Yasası kapsamında sağlanan vergi teşviklerinden yararlanmasına yardımcı olması bekleniyor.

ABD, mart ayı başında da Avrupa Birliği (AB) ile Avrupa'da çıkarılan veya işlenen kritik minerallerin ABD'nin Enflasyonu Düşürme Yasası kapsamındaki elektrikli araçlara yönelik vergi indirimiyle ilgili gerekliliklerine dahil edilmesi için kritik mineraller konusunda anlaşma sağlanması amacıyla müzakerelere başlayacaklarını duyurmuştu.

ABD ve AB'den yapılan ortak açıklamada, kritik mineral ve batarya tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi konusunda işbirliğinin derinleştirileceği belirtilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen yılın ağustos ayında onayladığı ve ABD tarihinin "en büyük iklim paketi" olarak da görülen Enflasyonu Düşürme Yasası, Kuzey Amerika'da üretilen bataryaların kullanıldığı ve bu bölgedeki madenlerden çıkan mineralleri içeren elektrikli araçlara 7 bin 500 dolara kadar vergi indirimi verilmesini öngörüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime