Turktime

ABD'den jet yanıt: Sadece demokratik ülkeleri çağırdık!

Beyaz Saray sözcüsü Kirby, Demokrasi Zirvesi’ne NATO üyeleri Türkiye ve Macaristan’ın neden davet edilmediği ile ilgili bir soruya, “davetli listesinin ülkelerin demokratik kurumları, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve medya özgürlüğünü destekleme iradesine göre alındığı" yanıtını verdi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den jet yanıt: Sadece demokratik ülkeleri çağırdık!
Haberler / Dünya
29 Mart 2023 Çarşamba 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Resmen yarın başlayacak olan ve henüz başlamadan Türkiye'de büyük ses getiren ABD liderliğindeki Demokrasi Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby’ye, iki NATO Müttefiki Türkiye ve Macaristan'ın zirveye ikinci kez davet edilmemesi ile ilgili bir soru soruldu.

'Zirve ABD ve NATO'nun, özellikle Ukrayna konusunda birlik olunmasını istediği bir döneme denk geliyor. Acaba bu iki müttefikin davet edilmemesinin bir nedeni var mı ve NATO birliğinin önemi göz önünde bulundurulduğunda olası tepkileri konusunda bir endişe mevcut mu?' şeklinde soru sorulan Kirby, iki NATO müttefikiyle ilişkileri devam ettirme ve güçlendirme konusunda son derece kararlı olduklarını, ortak kaygı ve menfaatleri ilgilendiren pek çok farklı konuda birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

DEMOKRATİK KURUMLAR, İNSAN HAKLARI

Fakat bunlarla birlikte demokratik kurumları, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve medya özgürlüğünü desteklemeye kararlı olduklarını vurgulayan Beyaz Saray yetkilisi, "Ülkelerin zirve listesine eklenip eklenmemesine ilişkin kararlar tüm bunlar göz önünde bulundurularak alındı. 2023'te yeni davet edilen ülkeler, zirvenin temalarını destekleme konusunda açık bir siyasi irade sergilemektedir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime