Turktime

700 bin bina yıkıldı: Yönetmelik yayımlandı!

Yeni düzenlemeye göre yıkım öncesi ruhsat alınacak, uygun sınıfta yeterliliği olan müteahhit yıkım yapabilecek.
ABONE OL
Abone Ol
700 bin bina yıkıldı: Yönetmelik yayımlandı!
Haberler / Güncel
13 Ekim 2021 Çarşamba 09:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1999 depreminden sonra tartışılmaya başlanan 2010’dan sonra hız verilen kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye genelinde bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı.

Yıkımlar sırasında birçok üzücü olay yaşandı. Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında Ankara’da bir binanın yanlış yıkımı nedeniyle, toprak kaydı çevredeki tüm binalar boşaltıldı. Önceki yıl Arda Turan’ın İstanbul’da yaptırdığı otel inşaatı nedeniyle bir bina tamamen çöktü.

Tüm bu sürecin sonunda yıkımla ilgili yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yıllar sonra gecikmeli çıkan yönetmeliğin yılbaşında yürürlüğe gireceği açıklanmıştı ama 6 ay daha ertelendi.

Binaların kontrollü ve güvenli yıkımı ile yıkım sonrası atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetiminin sağlanması amacıyla “Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik” 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe girecek.

ATIKLARI AYRIŞTIRMAK ZORUNLU

Yeni düzenlemeyle yıkımı yapan müteahhit, ortaya çıkacak her türlü atığın kaynağında uygun proseslerle ayrılmasıyla, geri kazanımını sağlamakla ve çevre ile insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza düşürecek şekilde atık yönetimini sağlamakla yükümlü olacak. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime