Turktime

3 metrekare dükkanda 35 yıldır renkli kalem satan adam

Mohammed Rafi, İran'ın başkenti Tahran'daki Kapalıçarşı’nın loş ışıklı bir köşesinde, gökkuşağındaki tüm renklerle donattığı dükkanında sanat kalemleri satıyor.
ABONE OL
Abone Ol
3 metrekare dükkanda 35 yıldır renkli kalem satan adam
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2023 Perşembe 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünya oldukça dijitalleşmiş olsa da, Rafi dijital dünyaya ayak uydurmayı reddediyor.

Rafi, 35 yıllık tutkusuna sadık kalarak, İran'ın başkenti Tahran'da yer alan dükkanında akla gelebilecek her tonda rengin bulunduğu binlerce kalem satıyor. Tavana kadar rengarenk kalemlerle donattığı dükkanı, fotojenik bir renk şöleni yaratıyor.

200 FARKLI RENKTE KALEM

Medad Rafi dükkanının sahibi Mohammed Rafi, "Tam olarak kaç tane kaleme sahip olduğumu bilmiyorum fakat dükkanımda yaklaşık 200 farklı renk bulabilirsiniz." dedi.

Bu rengarenk dükkanı, İran’ın başkentinde bulunan tarihi Kapalıçarşı’nın labirentinde bulmak, geniş ve uzun çaplı bir arayış gerektiriyor.

Dükkan sahibi Rafi, yerli kalemlerin yanı sıra, Avrupa ve Amerika’dan da ithal ettiği ve herkesin bütçesine uyan kalemler satıyor.  Rafi, dükkanındaki en pahalı kalemin yaklaşık 40 Türk Lirası, en eski kalemin ise 72 yıllık olduğunu söylüyor.

RESİM YAPMAYI SEVİYOR

Çocukluğundan beri resim yapmaya oldukça ilgisi olan Rafi, dükkanını açmadan önce profesyonel hayatına kalem imalat fabrikasında çalışarak başladığını belirtti. Rafi, dükkanını kendisinden sonra bu işe ilgisi olmayan oğluna devretmeyi düşünmüyor. Rafi'nin aksine çoğu dükkan sahibi işletmelerini çocuklarına devrediyor.

EMEKLİ OLANA KADAR SATMAYA DEVAM EDECEK

Rafi dükkanı kapatacağı güne kadar yıllardır kendisinden alışveriş yapan müşterilerine hizmet vermeye devam edeceğini söylüyor. 

Onların isteklerini yerine getirmeye çalışan Rafi bazı kalemlerin üretimi sonlandırıldığı için yaratıcı çözümler bulduğunu aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime