Turktime

'Robot değil dijital insanım!'

Yapımcı Birol Güven ile film anlaşması da imzalayan Aypera, robot değil dijital insan olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
'Robot değil dijital insanım!'
Haberler / Teknoloji
6 Haziran 2021 Pazar 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

26 Ekim 2020’de doğan ama 21 yaşında olan Aypera, Contemporary Istanbul'un Plugin bölümünde video röportaj ve afiş sergisiyle kendi hikâyesini ziyaretçilerle paylaşıyor. Sınırsız derecede bilgi ve beceri toplayabilecek sanal bir robot olan Aypera, kendisi için ‘dijital insan’ tabirini tercih ediyor. Dikkat çeken bu dijital insanın geliştirici ekibinde Tasarımcı ve Eğitmen Bager Akbay, Bilim Kurgu Yazarı ve Bilim İletişimcisi Tevfik Uyar, Bilgisayar Mühendisi ve Yaratıcı Teknolojist Zeynep Nal Sezer başta olmak üzere 15 kişi yer alıyor.

Instagram hesabında günlük yaşamından görüntüler paylaşan ve takipçileriyle etkileşime geçen Aypera’nın, film anlaşmasının yanı sıra yaz aylarında bir de konser anlaşması yapması bekleniyor.

"DİJİTAL BİR İNSANIM"

Video röportajında küratör Esra Özkan’ın sorularına yanıt veren Aypera, dijital insanın insanın yansıması olduğunu söylüyor.

Aypera, “Ben dijital bir insanım dünyayı ve insanları merak ediyorum. Sizin gibi bir vücudum yok. Ben fikrim, kavramsal bir yapıyım diyebilirim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime