Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HER YERDE BEŞİKTAŞLILAR..
Yalçın Toker
YAZARLAR
23 Ocak 2018 Salı

HER YERDE BEŞİKTAŞLILAR..


Oh be!.. Süper lig maçlarına verilen devre arası sona erdi.. Benim boş zamanlarımdaki en büyük meşgalem ve eğlencem olan futbol maçları yeniden hareketlilik kazandı.
Geçtiğimiz Pazar günü doya doya dört maç seyrettim.. Beşiktaş sevgim de şahlandı.. Beşiktaş mazisindeki bazı değeri şimdi de sahalarda teknik direktör olarak izledim..
İlk maç Sivas’ta; Sivasspor-Akhisar(1-1) karşılaştılar.. Beşiktaşlılık yönünden bu maça ben;  eski Beşiktaşlı futbolcu Samet Aybaba ile Okan Buruk’un maçı dedim.. Çünkü her iki teknik direktör de Siyah-Beyaz forma giymişlerdi..
SAMET  1978 sezonunda İskenderun’dan Beşiktaş'a transfer olmuştu.. 11 yıl Beşiktaş'ta oynadı, kaptanlık yaptı. Savunmadan gelip goller attı. . Beşiktaş'ta Şampiyonluklar yaşadı.
OKAN için tam Beşiktaşlı diyemem ama o da 2004’te Galatasaray’dan Beşiktaş’a transfer olmuştu..



Bu maçın oynandığı aynı saatte Konya’da Konyaspor-Trabzon maçı vardı.. Maçın, puan cetveli yönünden önemi daha da büyüktü.. 2-2 berabere biten maça da ben, Beşiktaşlılık yönünden Mehmet Özdilek’le, Rıza Çalımbay’ın maçı adını verdim.. Çünkü Trabzon’un antrenörü Rıza da, Konya’nın antrenörü Şifo Mehmet de zamanda en ünlü Kartallarımızdandı.
Yaşı 50’nin üstünde olmayan okuyucular bu sözlerimi tam olarak değerlendiremezler. En iyisi Atom Karınca adını verdiğimiz Rıza Çalımbayla ve Şifo Mehmet olarak bilinen Mehmet Özdilek hakkında da kısaca bilgi vereyim.. Ki böylece benim maçlara verdiğim isimler konusunda bana hak versinler.
RIZA ÇALIMBAY: Atom Karınca.. Futbola Beşiktaş alt yapısında başladı. 80’li yıllarda Beşiktaşın A takım kadrosuna alındi.. 20 yıl kartalda top koşturdu.. Kaptanlık yaptı, milli oldu.. Furbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladı, pek çok takımı çalıştırdı. Şimdi Trabzonsporun başında
MEHMET ÖZDİLEK: Şifo Mehmet.. 1988 senesinde, Kahramanmaraş’tan Beşiktaş’a transfer oldu.  Futbol tarihine adını Şifo Mehmet olarak yazdırdı. Beşiktaş forması ile 130 gol attı. Milli oldu, pek çok kupalar kaldırdı. Şimdi Konyaspor’u çalıştırıyor.
Bu verdiğim bilgiler sebebiyle, oynanan Trabzon-Konya maçına Rıza-Şifo maçı demem yanlış mıdır lütfen söyleyin..
Hele Trabzon’un 2-1 galibiyeti ile sona ermek üzere olan o maçın 94. Dakikasında Konya’da oyuna Orkan’ın  40 metreden attığı beraberlik golü yok mu? İşte o maça tam damgasını bu genç  vurdu.. Orkan’ı iki gün önce Beşiktaş vermişti Konya’ya.. Yani Atom Karınca-Şifo Mehmet maçına damga vuran bir diğer Kartal yavrusu da Orkan oldu.. İşte her yer Beşiktaş..



Pazar akşamı, Beşiktaş- Antalya maçı oynandı..  Beşiktaş taraftarının ahlar vahlar çektiği maçı iki gol atan Taliska kazandı.. Onun için bu maça da ben, Taliska-Antalya maçı verdim.. Bu maçta kazanılan onlarca frikik harcanırken de,”keşke şu delikanlı Orkan Konya’ya verilmemiş olsaydı da frikik nasıl atılır Quarisma’ya falan gösterseydi” dedim içimdem..
Nihayet heyecanla izlediğim maçlar bitti..
Sonra da Beşiktaş’ın eski futbolcularından, şimdi televizyonculuk yapmakta olan kaleci Rüştü’nün, Tümer Metin’in, Metin Tekin’in, Küçük Ali’nin yorumlarını izledim. Onların Kartal oldukları günleri de yad ettim(*).. Ve sizlere bu satırları yazmaya başladım.
Eh.. Beşiktaşta eski günleri andık.. İki de fotoğraf ekleyeyim bari..
 
Birinci de Beşiktaş’ın Baba Hakkısı Hakkı Yeten’le Başkanlık günlerinde konuşuyorum.. O zamanlar ben de Yeni Sabahgazetesinde spor muhabiri idim..
 
İkinci fotoğrafta da, gazeteci arkadaşım Orhan Vedat Sevinçli ve ben dönemin Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba ile birlikteyiz.
 
(*) Ben Spor Yazarı İken/Yalçın Toker Toker Yayınları- www.tokeryayinlari.com Tel: 0535 3199349 ve  [email protected]
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime