Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AVRUPALILAR NİÇİN BİZİ  SEVMEZ? NEUMARK ANLATIYOR..
Yalçın Toker
YAZARLAR
10 Aralık 2018 Pazartesi

AVRUPALILAR NİÇİN BİZİ SEVMEZ? NEUMARK ANLATIYOR..



Şu Avrupa Devletlerinin Türk ve İslam düşmanlığı, tarih boyunca  sürmüş ve hala da devam etmekte olan bir gerçektir. Bu konuya tarihsel gelişimi üzerindeki bazı bilgileri naklederek gireceğim bugünkü yazıma..

Çok iyi hatırlarım.. En güzel yazıyı, on sene kadar önce Yesevi Vakfı’nın YESEVİ(*) isimli dergisinde okumuştum. Dergiyi bana  Erdoğan Aslıyüce gönderirdi. Şimdi Arşiv çekmecelerimde 2008 yılı Kasım ayı tarihli o dergiyi buldum..
Yazıyı sizlere de nakledeyim birlikte okuyalım..
Ünlü Alman Profesörü Neumark,1933 yılında, Hitler’in ağır Nazist baskısı altındaki ülkesinden kaçarak Türkiyeye sığınmak zorunda kalmıştı.
İstanbul Üniversitesinin İktisat ve Hukuk Fakültelerinde ders verdiği 1952 sonrası yıllarda bir gün, öğrencileri ile birlikte Boğaziçi gezisine çıkmışlardı.
Talebelerinden biri orada, Prof. Neumark’a şu soruyu sorar:
“Avrupa bizi neden sevmez hocam?”
Prof. Neumark şu cevabı verir: “Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir.
Asırlardır Kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerini sıralayayım:
1-Müslüman olduğunuz için sevmez. Ama faraza, laiklik  şöyle dursun Hıristiyan olsanız bile size düşman olarak bakmaya devam eder.
2-Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar: Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.
3- Avrupanın pazarı idiniz, şimdi Avrupa’yı kendinize pazar yapmaya başladınız.
4- En az 400 yıl Avrupada ve sırtımızda at koşturdunuz.
5- Selçuklular Anadoluyu, Osmanlılar Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı Ordusuna mezar ettiler.
6- Sizi silah zoru ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar.
7. Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna herşeylerini feda etmekteydiler. İslamiyet bugün belki sadece Hicazda varlığını devam ettirirdi. Kaldı ki, Vahhabiliği kuranlar da, İngiliz dominyon Bakanlığının adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyeti, sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı Asr-ı Saadeti devam ettirdi.
8-Kilise size kin kusmaktadır.
9-Ben Türkiye’ye geldiğimde iki Üniversiteniz vardı. Şimdi 19 Üniversiteniz var.  (Eh bugünkü Üniversite sayımız ise bunların kat kat üstünde..)
10-Sizler gerçek hüviyetinize döndüğünüz an,Avrupanın refah ve medeniyeti  yıkılır.
11. Yine sizler, Avrupanın tarihi düşmanısınız. Ve daima düşman kalacaksınız.
İşte böyle.. 
1933’te Hitler Almanyasından Türkiye’ye kaçan büyük bilgin Nevmark, 1952’de Türkiye’den vatanı Almanya’ya geri dönmüş, Frankfurt Üniversitesinde rektörlük yapmış, dersler vermiş, 1991 yılında vefat etmiştir.
Konu üzerinde, benim fazla ekleme ve açıklama yapmama gerek yok gibi.. Çünkü herşey apaçık bu 11 şıkta ortaya konulmuş durumda.. Ancak isterseniz Nevmark’ın kullandığı Vahabilik, Asr-ı Saadet gibi bazı tabirlerle ilgili birkaç satırlık bilgi sunayım..
Vahabiliği, İngilizler’in İslamiyeti yok etme planını uygulamaları için ortaya çıkmış bir mezhep olduğu iddia edilir. Ancak bugün Suudi Arabistan’ın resmi mezhebidir. Asr-ı Saadet Hz. Peygambemizin hayatta olduğu dönemin adıdır.
Konuyu kapatmadan önce aklıma gelen bir iki soru:
1.Nevmark bugün hayatta olsaydı herhalde Rus Devlet Başkanı Putin’in, Ukrayna’da uyguladığı Hitler taktiğini de en güzel o anlatırdı bizlere.. Öyle değil mi?
2.Bugünün Almanya Başbakanı Merkel parti Başkanlığını “Mini Merkel”e bıraktı.. Kendisi Başbakanlığa devam ediyor..“Türkiye’ye karşı mesafeliyiz” diyen bu iki hanıma sesleniyorum; “Merkeller, Nevmark’ın yukarıdaki söylediklerine sizler ne diyorsunuz”?
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime