Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2. Perde
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
27 Temmuz 2016 Çarşamba

2. Perde

BİLİŞSEL  :  Sinire yakın dokular açısından refleks testi ve gelecek kaygısı açısından hazırlık sınavı niteliğindeki " Kalkışma " eylemi neticesinde , safra taşından kurtulmak için toplum ,  cerrahi müdahalede karar kıldı.., Ve şimdilerde .., " Vatanperverlik " şemsiyesi kaim unsur niteliğine bürünürken renk yelpazesinde ; Muhafazakarlar , fundamentalistler , fütüristler , libidoşlar , eski sosyalist isimsizler ve hatta eski komünist yeni milli pragmatistler dahi barınacaklardır..
 
                                      DAVRANIŞSAL  :  Hafıza çekmecesinin ulaşılabilir bir rafından bir bilgiye geri dönmek gerekirse ;  " Canlı bombayı eylem yapmadan önce tutuklayamayız " ..,  Bahse konu olan birincil tehdit unsuruna karşı devletin en yetkili seslerinden birinden duyulmuş olan bu cümlede , " Canlı bomba " yerine zamanımızın birincil tehdidi olan " Darbeciler " yazıldığında karşımıza çıkacak olan üzerine düşünülmesini salık vermek ,  paranoid bir tutum sayılmaz .. Nitekim ; Perde ütüsüz ve sahne denilen de kamuoyu taktiridir ..
 
                                       HUKUKSAL  :  Askeri darbe suçundan yargılananların velev ki tamamı ,  tırnak içerisinde birazdan okuyacağınız savunma cümlelerinde mutabık kalırsa ve buna rağmen bir kısmı da terör örgütüne yardım ve yataklıktan hüküm giyerse , ortaya çıkabilecek kaos kendi anlamında manidar olacak mı ?
Savunma Makamı  :  "  Kandırıldık , aldatıldık , ne istedilerse verdik de  , demek ki yaranamadık ..., "
 
                                       KİŞİSEL  :  Yaklaşık yedi yıldır Tv. izlemeyen biri olarak , kalkışma gecesi birkaç saat T.v izlemek durumunda kaldım .., Sarkastik de olsa içimden geçene engel olamadım ; " Eğer her gece T.v ler bu şekilde idiyse galiba son yedi yılda pek çok şey kaçırmışım "
 
  Dip Not  :  Artık  tiyatrolarda ,  üç perdelik  ve halk arasında " Bitmek bilmeyen " şeklinde tabir edilen oyunlar izleme şansımız epeyce azaldı .   
 Neticede  ; 140 karakter sınırının dahi bir hikmeti vardır sosyal camialarda ..
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime