Turktime

Yurtdışında oy verme işlemi sürüyor

Yurtdışındaki Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy vermeyi sürdürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Yurtdışında oy verme işlemi sürüyor
Haberler / Güncel
17 Haziran 2018 Pazar 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Erbil ve İspanya da seçmenler sandık başına gitti. Seçimler için yurtdışında bulunan Türk vatandaşları 60 ülkedeki 123 temsilcilikten 19 Haziran'a kadar oy kullanabilecek.

Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için bugün Bakü'deki büyükelçilik ile Gence ve Nahçıvan başkonsolosluklarında oy kullanmaya başladı.

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği'nden Sputnik'e yapılan açıklamada "Azerbaycan'da yaşayan Türkler seçimler için oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi, Bakü'deki Türkiye büyükelçiliğinde ve Gence ve Nahçıvan başkonsolosluklarında gerçekleştiriliyor" ifadeleri kullanıldı.

Seçim için Bakü Büyükelçiliğinde 5, başkonsolosluklarda birer olmak üzere toplam 7 sandık kuruldu.

Oyunu Bakü'de kullanan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,"Bu tam bir demokrasi şöleni. Milletin kendi iradesine sahip çıktığının somutlaştığı en önemli gün. Seçimlerin sonuçları vatanımız ve milletimiz için hayırlı olsun. Bakü Büyükelçiliği olarak burada bulunan yaklaşık 5 bin vatandaşımızın oy kullanabilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın oylarını huzur içerisinde kullandığı güzel bir hava hakim" dedi.

Azerbaycan'da, 5 bin 209 kayıtlı seçmen bulunuyor. Oy verme işlemi TSİ 20.00'ye kadar devam edecek.

ERBİL'DE SANIKLAR AÇILDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yaşayan Türk vatandaşları da  Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını kullanmaya başladı.

Oy verme işlemi yerel saatle 09.00 itibarıyla Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda başladı.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IKBY'de yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan 2500 kadar Türk vatandaşı var. Vatandaşlar istediği misyonda oy kullanabilecek" dedi.

Oy kullanma işlemleri yerel saatle 21.00'e kadar devam edecek.

İSPANYA'DA OY VERME İŞLEMİ 21.00'E KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğunda kurulan sandıklarda oy verme işlemi yerel saatle 09.00'da başladı.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Madrid'deki büyükelçilikte ve Barselona'daki başkonsoloslukta ikişer sandık kuruldu.

İspanya'da oy kullanma işlemi 21.00'de sona erecek.

ÖZBEKİSTAN VE GÜRCİSTAN'DA SEÇMENLER SANDIK BAŞINDA

Özbekistan'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde sandık başına gitti. Özbekistan'da yaşayan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, pasaport ya da kimliklerini ibraz ettikten sonra oy verdi.

Özbekistan'da toplam 866 seçmenin bulunduğu belirtildi.

Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler sandık başına gitti.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği ve Batum'daki başkonsoloslukta yerel saatle 09.00'da oy kullanmaya başlandı.

Tiflis Büyükelçiliğinde kurulan sandıkta ilk oyu kullanan Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tiflis'te 920 seçmenimiz kayıtlı, 881 seçmen de Batum'da kayıtlı" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapılarında da oy sandıkları kurulduğunu ve vatandaşların burada da oy kullanabileceklerini belirten Yazgan ayrıca seçmenlerin Sarp Sınır Kapısı'nda 24 saat oy verebileceğini söyledi.

Yazgan, Tiflis Büyükelçiliği ve Batum Başkonsolosluğunda yerel saatle 21.00'e kadar oy verme işlemlerinin süreceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime