Turktime

Yavuz Bingöl'den Arif Sağ'a yanıt

Yavuz Bingöl, kendisini tanımayan Arif Sağ'a yanıt verdi: Onun gibi bağlama çalamam ama...
ABONE OL
Abone Ol
Yavuz Bingöl'den Arif Sağ'a yanıt
Haberler / Medya
5 Şubat 2018 Pazartesi 22:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Usta sanatçı Arif Sağ, MESAM başkanlığı tartışmalarıyla gündeme geldi. Sağ, kendisine yöneltilen etnik ayrımcılık eleştirilerine tepki gösterirken Türkiye’deki tüm virtüözleri tanıdığını fakat Yavuz Bingöl’ü tanımadığını belirtti ve ekledi: “Ben öyle birini tanımam etmem. Nasıl virtüöz oluyor? Yavuz’u Yavuz yapan ne sanatı, ne de şusu busu. Solcuyum diye ortaya çıktı.”

Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na konuşan Sağ, Yavuz Bingöl hakkında “Ben öyle birini tanımam etmem. Nasıl virtüöz oluyor. Yavuz’u Yavuz yapan ne sanatı, ne de şusu busu. Solcuyum diye ortaya çıktı. Sol kesim de ‘Bu çocuk solcuymuş’ diyerek peşine takıldı. Sonra karşınıza böyle çıktı” dedi.

‘ONUN GİBİ BAĞLAMA ÇALAMAM AMA…’
Sağ’ın bu sözleri, Yavuz Bingol’ün tepkisini çekti. Bingöl, Sağ’ın açıklamalarından sonra Sabah’tan İlker Gezici‘ye şunları anlattı:

“Ben hiçbir zaman virtüözlük, büyük sanatçılık iddialarında bulunmadım. Hamdolsun, bize ‘Sakın ha ben oldum demeyin’ düsturu öğretildi. Biz bu ilkeyle büyüdük. Ne ustalara saygısızlık ederiz, ne de halkı küçümseriz; sanatımızı icra ederiz. Takdir halka aittir. Bu milletin gönlünde bir yer edinebilirsek bu bizim için en büyük mutluluktur, en büyük payedir. Başkalarının takdirine de ihtiyacımız yoktur. Ayrıca bir sanatçının hayran kitlesine güruh demek aşağılayıcı bir tavırdır ve kem söz sahibini bağlar. Halkçılık, solculuk, Alevilik iddiasıyla ortaya çıkıp halkı küçümsemek, onların değerlerini hafife almak tipik bir üsttten bakış açısıdır. Bizim inandığımız Anadolu irfanına ve adabına sığmaz, yakışmaz. Son söz olarak, ben onun gibi bağlama çalamam ama ondan daha iyi bir insanım. Hem bana, hem de Orhan Abi’ye söyledikleriyle yılların birikimini tüketmiştir, çok üzücü.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime