Turktime

Wimbledon'da yeni kadın şampiyon

Tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, Serena Williams'ı yenerek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu elde etti. Tek erkeklerde finali Novak Djokovic ile Kevin Anderson oynayacak.
ABONE OL
Abone Ol
Wimbledon'da yeni kadın şampiyon
Haberler / Spor
15 Temmuz 2018 Pazar 08:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Wimbledon tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, şimdiden efsane olan ABD'li tenisçi Serena Williams'ı 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti.

Alman kadın tenisçi böylece kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu elde etti.

Kerber, Wimbledon'da 1996'da tek kadınlar kategorisinde turnuvayı kazanan Steffi Graf'tan bu yana şampiyon olan ilk Alman tenisçi olarak tarihe geçti.

Serena da zorlu hamilelik dönemi ve ölüm tehlikesi atlattığı doğumdan 10 ay sonra Wimbledon'da final oynayarak ne kadar hırslı ve güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası ve 23 şampiyonlukla 'açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi' unvanının sahibi Serena Williams, 24 şampiyonlukla 'tüm zamanların en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi' Avustralyalı Margaret Court'u yakalayamadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime