Turktime

Türkiye 'sefalet'te 5. sırada

Bloomberg'in Les Miserables (Sefiller) endeksi açıklandı. 2015'te 9. olan Türkiye, hızlı tırmanışını sürdürerek endekste 5. sıraya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye 'sefalet'te 5. sırada
Haberler / Ekonomi
16 Şubat 2018 Cuma 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, dünyanın önde gelen iş dünyası yayınlarından olan Bloomberg'in Les Miserables (Sefiller) adını verdiği endeksi açıklandı. 2015'te 9. olan Türkiye, hızlı tırmanışını sürdürdü ve bu yıl 5. sıraya yükseldi.

Bloomberg'in endeksine göre, dünyanın en sefil ülkesi geçen yıl gibi yine Venezüella oldu. Venezüella'nın endeks puanı 1872. İkinci sıradaki Güney Afrika ise 33.1 puana sahip. Arjantin 27.1 puan ile üçüncü olurken, dördüncü Mısır'ın puanı 26.4.Türkiye, komşu Yunanistan ile beşinciliği paylaşıyor. İki ülkenin puanı 20.6. Yedinci sırada Ukrayna'nın yer aldığı listede ilk 10 sıradaki diğer ülkeler İspanya, Brezilya, Suudi Arabistan.

Geçen yıl yedinci sırada yer alan Türkiye,  iki yılda iki sıra birden yükselmiş oldu.

EN MUTLUSU UZAK DOĞU

En mutlu ülkeler sıralamasında ise birinci Tayland. Bu ülkeyi Singapur, Japonya, İsviçre, Tayvan, İsrail ve İzlanda izliyor. İlk 10 arasında yer alan diğer ülkeler ise Norveç, Güney Kore, Danimarka ve Hong Kong.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime