Turktime

Turistlerin kapkaça en çok uğradığı ülkeler: Türkiye üst sıralarda

Daily Express, bir sigorta şirketinin gerçekleştirdiği ve Avrupa'daki en riskli tatil rotalarını belirleyen araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Listede Türkiye de bulunurken yedinci sırada yerini aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Turistlerin kapkaça en çok uğradığı ülkeler: Türkiye üst sıralarda
Haberler / Güncel
27 Nisan 2024 Cumartesi 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe hareketlenme başladı. Bu canlılık, bir yandan tatilciler için heyecan verici gelişmeler getirirken, diğer yandan güvenlik sorunlarına da işaret ediyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Express, bir sigorta şirketinin gerçekleştirdiği ve Avrupa'daki en riskli tatil rotalarını belirleyen araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

İTALYA İLK SIRADA
Araştırmaya göre, İtalya kapkaç ve hırsızlık olaylarının en yoğun yaşandığı ülke olarak listenin başında yer alıyor.

TÜRKİYE YEDİNCİ SIRADA
Araştırma, turistik cazibe merkezlerinin yoğunluk kazanmasıyla birlikte kapkaç ve hırsızlık gibi suçların da artış gösterdiğine dikkat çekiyor. İtalya'dan sonra sıralamada Fransa, İspanya, Almanya ve Hollanda yer alırken, Türkiye bu listeye yedinci sırada girmeyi başardı. Türkiye'yi takip eden diğer ülkeler ise sırasıyla Portekiz, Yunanistan, Polonya ve İrlanda olarak belirlendi.

Sigorta şirketinin sözcüsü Tiffany Mealiff, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, özellikle turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği müze, anıt ve mekanlarda hırsızlık riskinin arttığını belirtti. Mealiff, turistlerin bu tür yerlerde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Araştırmada, özellikle Roma'daki Trevi Çeşmesi, Paris'teki Eyfel Kulesi ve Barcelona'nın ünlü caddesi Las Ramblas'ın hırsızlık için riskli bölgeler arasında olduğuna işaret edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime