Turktime

Trump, IŞİD'e '30 gün' ömür biçti

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin IŞİD'e karşı çok başarılı bir mücadele verdiğini savunarak, "IŞİD'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (IŞİD mensubu) hiçbiri kalmayacak" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Trump, IŞİD'e '30 gün' ömür biçti
Haberler / Dünya
12 Aralık 2018 Çarşamba 06:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beyaz Saray'da düzenlenen ve Irak ile Suriye'deki azınlıkların korunması ve bu unsurlara destek verilmesini öngören yasanın imza töreninde konuşan Trump, IŞİD ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

ABD yönetiminin farklı unsurlarından IŞİD ile mücadeleye ve Suriye'de ne kadar IŞİD mensubu kaldığına ilişkin farklı açıklamalar gelirken, Trump'ın yaptığı yeni açıklama dikkat çekti.

IŞİD'in bu bölgede yaşayan herkese karşı çok kötü işler yaptığını anlatan Trump, "ülkesinin bu örgüte karşı başından itibaren kararlı bir şekilde mücadele verdiğini" ifade etti.

Trump'ın, "IŞİD'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (IŞİD mensubu) hiçbiri kalmayacak" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

IŞİD'in zarar verdiği dini ve etnik azınlıklara ABD'nin destek olmaya devam edeceğini kaydeden Trump, daha sonra kameralar önünde söz konusu yasaya imzasını attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 13 Aralık 2018 Perşembe 04:58
onları yok etmek hiç de işinize gelmez. onlar kaybolur, başkasını kurarsınız. yeter ki sizlerin çıkarına dokunmasın.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime