Turktime

Taliban yalanladı: Afganistan barış müzakerelerinde yokuz

Afganistan barış müzakereleri için Amerika Birleşik Devletleri ile masaya oturmaya hazır oldukları yönünde basında çıkan haberlere Taliban örgütünden yalanlama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Taliban yalanladı: Afganistan barış müzakerelerinde yokuz
Haberler / Dünya
19 Ocak 2019 Cumartesi 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pakistan basını, ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ile Pakistan Başbakanı Imran Han arasındaki görüşmeler sonrasında örgütün müzakerelere devam etmeye sıcak baktığını yazmıştı.

Taliban'ın üst düzey liderleri, ABD heyeti ile İslamabad'da görüşmeleri için Pakistan'ın yanı sıra bölgedeki güçlerin örgüte talepte bulunduğunu, müzakerelerde Afghan hükümetinin de yer almasını istediklerini fakat bu talebi geri çevirdiklerini duyurdu.

Taliban'dan barış müzakereleri için 3 talep

ABD ile örgüt arasındaki pazarlık süreci Taliban'ın Halilzad'ı oyun bozmakla suçlayıp çekilmesinin ardından askıya alınmıştı.

Örgütün üst düzey yetkililerinden biri, "Daha önce de çok açık belirttik, yine tekrar ediyoruz. Bizim taleplerimizi yerine getirecek kapasitesi olmayan Afgan hükümetiyle asla aynı masaya oturmayacağız." dedi.

ABD ise, olası bir anlaşmanın uluslararası toplumun tanıdığı Afgan hükümeti ile Taliban arasında olması gerektiğini söylüyor. Taliban ise Afgan yönetimini kukla rejim olarak görüyor.

Taliban barış müzakerinin sürmesi için Amerikan askerlerinin çekilmesini, mahkum takasını ve Taliban liderlerine seyahat özgürlüğünü şart koşuyor.

(euronews)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime