Turktime

S. Arabistan çölünde 2 bin yıllık deve heykelleri keşfedildi

Fransız ve Suudi arkeologlardan oluşan bir araştırma grubunun Suudi Arabistan’ın kuzeybatısındaki kayalıklarda çölde doğal boyutta deve heykellerine rastladıkları, kayalarda kabartma usülüyle yapılan heykellerin yaklaşık 2000 yıllık olabileceği belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
S. Arabistan çölünde 2 bin yıllık deve heykelleri keşfedildi
Haberler / Dünya
16 Şubat 2018 Cuma 06:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Daily Mail’in aktardığına göre arkeologlar bu bölgede daha önce de deve çizimleri bulmuştu, fakat yapılan son buluş, boyutları itibarıyla ‘benzeri görülmemiş’ olarak niteleniyor.Haberde, eski sanatçıların böylesine ıssız bir bölgede kabartmaları neden yaptıkları bilinmese de, bölgede eskiden bir ibadet yerinin yer almış olabileceği tahmin edildiği belirtildi.

Haberde, Arap Yarımadası’nda keşfedilen antik sanat eserlerinde en yaygın işlenen konuların, savaş, avlanma ya da hayvan göçü sahneleri, ayrıca mitolojide yer alan hayvan şekilli yaratıklar olduğu kaydedildi.

Çalışmayı yapan arkeologlar, deve kabartmalarının bölgede daha önce kullanılmayan bir teknikle yapıldığını tespit etti. Uzmanlar, bu bölgenin eskiden kervanların geçiş rotası olabileceğini, deve heykellerininse yol üzerinde bir mola yerinde yapılmış olan süslerin bir parçası olabileceğini ifade etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime