Turktime

Netanyahu'dan net İran açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile başta Suriye olmak üzere bölgeyi görüştüğünü anlatan İsrail Başbakanı Binaymin Netanyahu, görüşmelerinde ülkesinin Suriye’deki İran güçlerini sadece sınırda değil tüm ülkede vuracağını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Netanyahu'dan net İran açıklaması
Haberler / Dünya
17 Haziran 2018 Pazar 18:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail Başbakanı Binaymin Netanyahu, hafta sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştü. Netanyahu görüşmelerinde ülkesinin Suriye’deki İran güçlerini sadece sınırda değil tüm ülkede vuracağını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Bakanlar Kurulunun bugünkü haftalık toplantısı sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile başta Suriye olmak üzere bölgeyi görüştüğünü anlattı.

“İRAN TÜM SURİYE’DEN GEÇİ ÇEKİLMELİ”

Jerusalem Post’a göre, Putin ve Pompeo ile görüşmeleri sırasında İsrail’in Suriye politikasının ilkelerini tekrarlayıp açık biçimde dile getirdiğini belirten Netanyahu, “İlk olarak İran, tüm Suriye’den geri çekilmeli” dedi. Netanyahu, şöyle devam etti:

"İRAN'IN ÇABALARINA KARŞI HAREKETE GEÇECEĞİZ"

“İkinci olarak da İran ve vekillerinin Suriye’de hem sınıra yakın hem de ülke içinde askeri bir varlığı tesis etme çabalarına karşı harekete geçeceğiz, zaten harekete geçtik bile. Bu tür çabalara karşı Suriye’nin her yerinde harekete geçeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime